0
ATP

Novak preko Kolšrajbera do četvrtfinala i duela sa Hasom

Objavljeno: 03.06.13 u 13:31

novak_djokovic

Novak Đoković je u 4. kolu Rolan Garosa savladao Filipa Kolšrajbera sa 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4, 6:4. Posle izgubljenog prvog seta Novak je zaigrao mnogo bolje, a i Kolšrajber je pao u igri i pokazao zašto nikako da uđe među deset najboljih na svetu.

Đoković je tako savladao jednog Nemca, a u četvrtfinalu ga čeka drugi i to iskusniji – Tomi Has, koji je ranije danas sa 3:0 savladao Mihaila Južnjog prepustivši mu samo pet gemova.

TOK MEČA:

Prvi set pripao je Kolšrajberu, koji je uspeo u ranoj fazi da napravi brejk i sačuva ga do kraja seta koji je dobio sa 6:4. Moraće Novak mnogo bolje u nastavku meča kako bi došao do četvrtfinala.

U drugom setu Đoković uspeva da napravi brejk i povede sa 3:1, a Kolšrajber u sledećem gemu ne koristi tri brejk lopte i posle mnogo muka Novak osigurava brejk i vodi sa 4:1 i blizu je osvajanja drugog seta. I u sledećem servis gemu Đokovića Kolšrajber ima dve brejk lopte, ali ih opet ne koristi, sada je 5:2. Sačuvao je novak brejk prednosti i u sledećem servis gemu i izjednačio rezultat na 1:1 (6:3).

Kolšrajberova igra je pala, a Novak to koristi i na startu trećeg seta dolazi do brejka i vodi sa 2:1 i ima servis, a Kolšrajber ponovo ne koristi dve brejk lopte i Đoković ima prednost od 3:1. Đoković je do kraja seta uspeo da sačuva svoj servis i povede sa 2:1. U trećem setu je Kolšrajber servirao samo 58% prvi servis, a Novak čak 86%.

Na startu četvrtog seta nema brejka ni za Novaka ni za Kolšrajbera, oba tenisera prilično lako dobijaju svoj servis. Ali u petom gemu Đoković pravi brejk i dolazi do prednosti od 3:2. Osigurao je Novak brejk prednosti, a zatim u narednom gemu opet je oduzeo servis Nemcu. Ipak, Kolšrajber se nije predao, uzvratio je brejkom Đokoviću i došao do 5:3 i produžio sebi nadu i učešće na Rolan Garosu bar za nekoliko minuta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter