0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Zvezda sprečila mega iznenađenje

Objavljeno: 02.06.13 u 22:47
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda je uz dosta problema uspela da savlada Mega Vizuru sa 77:68 (20:24, 16:19, 11:17, 24:14) u trećem meču polufinalne plej-of serije Agroživ Superlige Srbije i tako dođe do ukupne pobede od 2:1 odnosno plasmana u finale u kojem će se sastati sa Partizanom. Crveno-beli su na ovom meču uz podršku sa sada već tradicionalno popunjenih tribina imali i dodatan motiv pošto ih je večeras pratila i vaterpolo ekipa ovog Sportskog društva koja je juče postala prvak Evrope.

Uprkos današnjim najavama da će Mega Vizura biti oslabljena u ovom meču neigranjem čak trojice prvotimaca ispostavilo se da samo Novica Veličković nije spreman, dok su se Luka Drča i Goran Ćakić našli na terenu. Na drugoj strani Igor Rakočević je uz pomoć injekcija pokušao da pomogne svom timu, ali je bilo jasno da ne može da odigra više od 14 minuta koliko je proveo na terenu (u drugom poluvremenu nije ulazio u igru).

Zvezda je očajno otvorila utakmicu, ili ako gledate iz drugog ugla Mega je bila odlična na startu, povela je sa 8:0. Kada je Zvezda uspela da uhvati priključak i povede sa 15:13 činilo se da neće imati problema da pred prepunim Pionirom savlada oslabljene goste. Međutim, tako nisu mislili izabranici Dejana Milojevića koji su brzo vratili prednost na svoju stranu, da bi početkom drugog perioda došli do tog trenutka maksimalnih +11 (22:33).

Teško je Zvezda izlazila na kraj sa zonom Mege 2-3 u kojoj je centralno mesto zauzimao neprelazni Boban Marjanović pa su crveno-beli bili primorani da ispucavaju trojke, a šut ih u dobroj meri (izuzimajući Simonovića) nije dobro služio. Ipak crveno-beli su do poluvremena uspeli da smanje na pristojnih sedam poena zaostatka (36:43), pre svega zbog solidnog skoka u odbrani.

I u trećem periodu Zvezdi je bilo potrebno više od tri minuta da prvi put pogodi koš rivala, ali na sreću domaćih navijača ni Mega nije bila efikasna pa je samo uspela da ponovo dođe do dvocifrene prednosti (36:46). Malo po malo Zvezda je nošena hukom sa tribina smanjivala zaostatak pa je u poslednji period ušla sa samo jednim poenom zaostatka (53:54).

Tek u poslednjoj deonici Zvezda je pokazala ko je ko u ovom duelu pa je serijom od 14:2 došla prvi put do dvocifrene prednosti (67:56) što se na kraju ispostavilo kao dovoljno za trijumf. U tom periodu proradio je i šut sa distance pa su trojke pogađali Simonović, Nelson i Lazić.

Nelson je sa 21 poenom bio najefikasniji kod Crvene zvezde, a pratili su ha Katić sa 15, Simonović sa 14 i Savović koji je uz 12 poena imao i devet poena. Kod gostiju su sa dvocifrenim učinkom bili Marjanović sa 21 poenom i 10 skokova, kao i Micić koji je ubacio 11.

Prvi finalni meč u kojem će Partizan biti domaćin Crvenoj zvezdi trebalo bi da bude odigran u sredu, 7. juna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter