0
Domaći fudbal

Lazović: Vratiću se jači i bolji

Objavljeno: 02.06.13 u 18:01

lazovic-klinika

Nakon tri dana od operacije prednjih ukrštenih ligamenata Darko Lazović je stao na noge. Zahvat je izvršio doktor Pjer Paolo Marijanija koji je svojevremeno imao ključnu ulogu u lečenju Frančeska Totija, Samjuela Etoa, Mirka Vučinića, Fabricia Mikolija, Filipa Meksesa i mnogih drugih zvezda evropskog i svetskog fudbala.

S obzirom na okolnosti i kompleksnost hirurškog zahvata iz Rima su stigle ohrabrujuće vesti za sve navijače crveno-belih. Jedan od najboljih igrača tima sa Marakane posle nepunih 72 sata od operacije započeo je proces oporavka. Reprezentativni fudbaler već je odbacio štake i u sali i teretani klinike „Vila Stjuart“ u večnom gradu počeo sa vežbama oporavka.

„Dobro se osećam. Išao sam u teretanu i mogu da savijem nogu za 90 stepeni. Za oporavak od povrede ligamenata potrebno je strpljenje. Hodam bez štaka, i kako vreme prolazi koleno će biti sve bolje. Nisam nervozan, dobro se osećam, i očekujem da se nakon rehabilitacije na teren vratim jači i bolji nego što sam bio“ – ne ostavlja dilemu Lazović.

Godinama unazad jedan od najboljih igrača Crvene zvezde u Rimu će ostati do 28. juna, a nakon toga će jednom mesečno odlaziti na kontrole. Brzonogi napadač nije propustio priliku da se zahvali medicinskom osoblju i svim članovima medicinskog tima koji brinu o njemu.

„Zahvaljujem se mom klubu i Fudbalskom savezu Srbije koji su mi omogućili najbolje moguće uslove za oporavak i operaciju. Takođe, hvala selektoru Siniši Mihajloviću, svima zaposlenima na klinici, kao i doktorima Milanu Mladenoviću i Dejanu Puriću. Zaista su svi sve učinili da imam najbolje moguće uslove i hvala im na tome“ – ističe rođeni Čačanin.

Neizostavna tema je i datum Darkovog povratka na teren. Ustaljena praksa je da nakon povrede ligamenata pauza traje između šest i devet meseci, međutim postoji mogućnost da se Lazović ranije pridruži saigračima.

„Najvažnije je da se potpuno oporavim i samo o tome razmišljam. Rizik ne sme da postoji i na teren ću se vratiti kada budem bio maksimalno spreman“ – poručila je iz Rima Zvezdina „osmica“.

Lekar koji je operisao Lazovića, dr Pjer Paola Marijanija nakon izvršenog zahvata izneo je optimistične prognoze o Darkovom povratku na teren.

„Postoperativni proces je prošao bez problema i Lazović je počeo rehabilitaciju dan posle operacije. Već hoda i počeo je program oporavka u sali. Njegov povratak na teren može da se očekuje za pet meseci“ – rekao je Marijani.

Darko Lazović pokidao je ligamente na 144. večitom derbiju koji je odigran pre dve nedelje i sigurno je da će propustiti kvalifikacije za Ligu Evrope i jesenji deo šampionata Srbije. Njegov povratak u takmičarsku ekipu najrealnije bi bilo očekivati početkom 2014. godine. U ovom trenutku njegovo zdravlje i potpuni oporavak su najvažniji. Nema dileme da će aplauzi i ovacije koje bude dobio prilikom povratka na travu svoje Marakane izbrisati sve teške trenutke kroz koje prolazi i da će se Laza, kako sam reče, vratiti još bolji i jači.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter