0
Tenis

Novi srpski dan u Parizu

Objavljeno: 01.06.13 u 09:47

garos

Na terene Rolan Garosa danas izlazi petoro predstavnika Srbije – Novak Đoković, Janko Tipsarević, Jelena Janković, Nenad Zimonjić i Viktor Troicki.

Svetski broj jedan Đoković sastaje se u šesnaestini finala sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim, 28. na ATP listi, koga je pobedio u dva od tri dosadašnja duela.

Meč je na programu posle 16 sati, a ukoliko pobedi i revanšira se Bugarinu za poraz na ovogodišnjem mastersu u Madridu, Đokovića u osmini finala čeka bolji iz meča Viktor Hanesku (Rumunija) – Filip Kolšrajber (Nemačka).

Tipsarević posle 14 sati, takođe u šesnaestini finala, igra protiv 31. tenisera sveta, Rusa Mihaila Južnjog. Do sada su se sastajali šest puta na turnirima i skor je nerešen 3:3.

Bolji iz tog duela igraće u osmini finala sa pobednikom meča između Nemca Tomija Hasa i Amerikanca Džona Iznera.

Jeleni Janković u šesnaestini finala ženskog turnira predstoji borba sa 9. teniserkom sveta, Australijankom Samantom Stosur. Srpkinja vodi u međusobnim duelima sa 6:2, a ukoliko slavi i danas, igraće u osmini finala sa boljom iz meča Petra Kvitova (Češka) – Džejmi Hempton (SAD).

Ukoliko kiša ne poremeti program, Zimonjić će dva puta na teren. U prvom kolu muških dublova on i Francuz Žilijen Beneto sastaju se posle 14 sati sa španskim parom Pablo Anduhar/Tomi Robredo, a predviđeno je da kasnije Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik igraju meč prvog kola mešovitih dublova protiv francuske kombinacije Karolin Garsija/Mark Žiskel.

Viktor Troicki i Italijan Andreas Sepi u prvom kolu dublova igraju posle 14 sati protiv francuskog para Pol-Anri Matje/Lukas Pule.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter