0
Ostali sportovi

Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je šampion Evrope !!!!

Objavljeno: 01.06.13 u 20:20
Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Vaterpolisti Crvene zvezde su po prvi put u istoriji postali šampioni Evrope! Savladali su Jug u finalu sa 8:7 i popeli se na krov Evrope!

Jug jeste bio favorit na ovom meču, ali vaterpolisti Crvene zvezde su nošeni navijanjem sa tribina došli do velikog podviga i velike pobede. Svaka čast za crveno-bele.

CEO TOK MEČA:

Janović postiže gol iz igre udarcem iz daljine uz nešto slabiju odbranu Crvene zvezde. Jug vodi 1:0. Zatim je poništen gol Juga, jer je isteklo vreme za napad. U prvom sledećem napadu je Crvena zvezda izjednačila sa igračem više, strelac Duško Pijetlović, a asistenciju je upisao Andrija Prlainović.

Šefik dva puta u jednom napadu brani udarce igrača Juga, da bi zatim crveno-beli došli do prvog vođstva na meču golom Nikole Rađena. Jug je već u sledećem napadu iskoristio novog ograča više, gol postiže Joković. Završena je prvi četvrtina, rezultat 2:2.

Na startu druge četvrtine sjajan gol Andrije Prlainovića za novo vođstvo Crvene zvezde. Na polovini druge deonice Janović postiže gol za Jug za izjednačenje – 3:3. Završeno je prvo poluvreme – 3:3!

Strahinja Rašović je na početku treće deonice postigao sjajan gol za novo vođstvo Crvene zvezde, sledi i odlična zonska odbrana crveno-belih i kontra faul. Sledi novi gol Crvene zvezde, još jednom je strelac Duško Pijetlović. Crveno-beli sve bliži evropskom tronu. Uspeva Jug da se vrati u igru u sledećem napadu, koriste dva igrača više i smanjuju na 5:4.

U finišu treće deonice Nikša Dobud postiže svoj prvi gol na meču za novo izjednačenje. Odlična odbrana Juga u drugom delu treće četvrtine, a Janović igra sjajno i donosi Jugu novu prednost. Njegov treći gol na meču.

Viktor Rašović je uspeo da 20 sekundi pre kraja treće četvrtine izjednači na 6:6, sve je otvoreno.

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Na početku poslednje deonice dve finte šuta Borisa Vapenskog i novo vođstvo Crvene zvezde, sada je 7:6. A u naredna tri napada neverovatno brani Denis Šefik. Na tri minuta do kraja Jug uspeva da dođe do novog izjednačenja, opet sa igračem više. Avramović vraća prednost na starnu Crvene zvezde, a Šefik u narednom napadu ponovo sjajno brani.

Minut ipo do kraja, Zvezda je blizu evropskog trona.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter