0
ATP

Viktor počistio Čilića

Objavljeno: 31.05.13 u 16:52

viktor-troicki-senka-rg

Viktor Troicki je prvi srpski teniser koji je uspeo da se plasira u osminu finala pošto je u meču 3. kola ubedljivo savladao Hrvata Marina Čilića sa 3:0, po setovima 7:6(12), 6:4, 7:5, posle dva sata i 40 minuta igre.

Prvi set bio je daleko najuzbuljviji deo meča pošto je odlučen tek posle 26. poena taj-brejk, a na sreću srpskih navijača pripao je Viktoru koji je pre toga spasio nekoliko set lopti od kojih je Marin Čilić jednu imao i prilikom svog servisa.

U drugom setu Viktoru je bio dovoljan rani brejk da bi ga osvojio, ali je treći takođe bio neizvestan. Imao je Troicki brejk zaostatka, ali je najpre uspo to da nadoknadi, a potom u 11. gemu da još jednom brejkne Hrvata i tako dođe u priliku da svojim servis gemom okonča meč. Brzo je došao naš igrač do tri vezane meč lopte, od kojih je iskoristio drugu.

Ovom pobedom Viktor Troicki je ponovio svoj najbolji rezultat na Gren slem turnirima što će mu svkako pomoći da se ponovo vrati u vrh svetskog tenisa.

Troicki će u borbi za četvrtfinale igrati protiv boljeg iz duela dvojice Francuza – Žo Vilfrida Conge i Žeremija Šardija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter