0
Košarka

Štimac dabl-dabl, Banvit na korak od finala

Objavljeno: 31.05.13 u 22:06

stimac-savanovic-banvit-efes 

Košarkaši Banvita ubedljivo su savladali favorizovani Anadolu Efes u trećoj utakmici polufinala sa 75:69 (23:19, 18:19, 11:21, 23:10) i tako su došli samo na korak od plasmana u veliko finale plej-ofa turskog šampionata.

Bila je to prva utakmica ove serije koja je igrana u Bandrmi, pošto su prve dve u Istanbulu završene jednim brejkom Banvita. Prvi duel u neizvesnoj završnici, trojkom Duška Savanovića dobio je Efes 72:70, dok je druga utakmica pripala Banvitu sa 78:76.

Najzapaženiji igrač u pobedničkom timu bio je reprezentativac Srbije Vladimir Štimac koji je ponovo upisao dabl-dabl za samo 18 minuta koliko je proveo na parketu. On je uspeo da zabeleži 13 poena (šut iz igre sjajnih 6-8) i deset skokova. Čarls Dejvis je postigao 19 koševa, dok je Kenan Bajramović imao 10.

U poraženom timu Kerem Gonlum je imao 22 poena i 11 skokova, dok je Duško Savanović bio dvocifren sa 10 koševa.

Utakmica je rešena u poslednjoj deonici koja je pripala domaćinu sa 23:10. Furioznom serijom, Banvit je uspeo na kraju da stigne do trijumfa od šest poena razlike.

Naredni duel igraće se opet u Bandrmi u nedelju, a eventualna majstorica na programu bi bila naredne srede u Istanbulu.

Plasman u finale turskog šampionata već je obezbedila ekipa Galatasaraja koja je sa 3:0 u pobedama eliminisala Pinar Karšijaku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter