0
Evropske lige

Porto „objasnio“ kako se zarađuju milioni i osvajaju titule

Objavljeno: 31.05.13 u 15:16

FBL-EUR-C1-PORTO-MALAGA

Letnji prelazni rok, koji je praktično već počeo, ponovo je u prvi plan izbacio portugalski Porto koji je opet za ogroman novac prodao igrače koje je doveo za relativno mali novac.

Nema sumnje da je Porto najuspešniji fundlaski klub na svetu ako znamo da je u prethodnih 10 godina samo na prodaji fudbalera inkasirao neverovatnih 488 milion evra, a da je u te iste igrače uložio gotovo desetostruko manje. Pored toga Porto je u tom periodu uspeo da osvoji čak 24 trofeja od čega devet u nacionalnom šampionatu, jedan Lige šampiona i jedan Lige Evrope.

Porto je na poslednje dve prodaje zaradio neverovatnih 54 miliona evra pošto je Rodrigeza i Mutinja prodao Monaku za 70 miliona, a u njihovo dovođenje uložio je „samo“ 16. Još neki od ranijih zanimljivih transfera su ostvarili prodajom Andersona Mančester Junajtedu za 30 miliona evra (doveden iz Gremija za četiri), potom Lisandra Lopeza Lionu za 24 (došao iz Rasinga za dva), kao i onaj u kojem je Radamel Falkao svojevremeno prešao u madridski Atletiko za 47 miliona evra, a u Porto je iz River Plate došao za četiri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter