0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Mega izborila majstoricu

Objavljeno: 31.05.13 u 22:49
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Mega Vizura je u drugom polufinalnom meču plej-ofa Agroživ Superlige Srbije, odigranom pred 2.500 gledalaca u Kruševcu, uspela da savlada Crvenu zvezdu sa 73:71 (17:16, 13:13, 19:18, 24:24) i tako izjednačila u seriji na 1:1, pa će protivnik Partizana biti poznat tek nakon trećeg meča koji je na programu u ponedeljak 3. juna u beogradskoj hali Pionir.

Od samog starta meča bilo je jasno da pobednika nećemo znati do poslednjih momenata utakmice, a tako je i bilo, pre svega zbog toga što ni danas u Zvezdinom timu nije bilo povređenog Rakočevića, dok je Demarkus Nelson proigrao tek u poslednjih desetak minuta. Smenjivale su se ekipe u vođstvu, pogađale su uglavnom u serijama, a najveću prednost imala je Mega Vizura početkom druge četvrtine kada je stekla 10 poena viška (26:16).

Ipak, na veliki odmor se otišlo sa samo ejdnim poenom viška za ekipu Dejana Milojevića (30:29), a tek nešto veće vođstvo imao je klub iz Zemuna posle treće četvrtine (47:45). Svojom četvrtom trojkom iz 10 pokušaja Marko Simonović je početkom 29. minuta izjednačio na 67:67, pa se u psolednja dva minuta ušlo u potpunom egalu.

Dva pogođena slobodna bacanja Marjanovića na jednoj i dva poena Radivojevića posle kontradnapada dovela su do toga da se i u poslednjih 60 sekundi ušlo sa nerešenim rezultatom (69:69). Veličković je pogodio jedno od dva bacanja, Simonović je na drugoj strani promašio za tri poena, loptu je uhvatio Micić, brzo je fauliran, ali je promašio oba bacanja.

Ostalo je 33 sekunde do kraja, Nelson je ušao u reket šutirao uz visok luk preko Marjanovića, ali nije pogodio. Ponovo je fauliran Micić, koji je ovog puta bio daleko sigurniji pa je Mega na 13 sekundi do kraja imala tri poena viška (72:69). Nelson je ubacio oba, Drča na drugoj strani samo jedno bacanje pa je Simonović u psolednjoj sekundi imao šut za pobedu, ali nije uspeo da pogodi.

Najzaslužniji za pobedu Mege bio je Boban Marjanović koji je uz 16 poena imao i 15 skokova, ali i pet blokada. Uz njega vrlo dobri su bili Drča sa 15 i Veličković sa 14 poena. Simonović je ubacio 20 poena za Zvezdu, ali čak iz 13 šuteva iz igre, Nelson je dodao 14, Savović 13, a Katić 11 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter