0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Savović mašina za skokove

Objavljeno: 30.05.13 u 15:29
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Publika u hali Pionir i mnogobrojni gledaoci pored malih ekrana mogli su da u sredu uživaju u izvanrednoj košarkaškoj predstavi Crvene zvezde i Mega Vizure, ali i jednom dostignuću koje se ne viđa svakodnevno.

Boris Savović, ubedljivo najbolji skakač Jadranske lige u ovoj sezoni sa 8.29 uhvaćenih lopti ostvario je protiv Mega Vizure neverovatnih 18 skokova.

Dovoljno je naglasiti da recimo u Evroligi ove sezone, najbolji rezultat je imao Rašid Mahalbašić iz Prokoma na utakmici protiv Montepaskija sa 16 uhvaćenih lopti, a da je u prethodne četiri sezone evroligaškog takmičenja samo Donatas Motiejunas imao bolji rezultat od Savovića sa 21 uhvaćenom loptom pretprošle godine protiv Olimpije.

-Šta god da je potrebno Zvezdi da pobedi, ja ću uraditi. Ne zanima me lična statistika, već isključivo računam naše trijumfe – kaže skromni Savović.

25-godišnji krilni centar je uz Marka Simonovića i Demarkusa Nelsona bio najzaslužniji za trijumf „crveno-belih“ protiv Mega Vizure u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa.

-Imali smo pritisak na leđima, jer je prva utakmica. U plej-ofu svaki kiks skupo košta. Drago mi je da smo reagovali na pravi način i odigrali veoma dobro. Sigurno da možemo još bolje i potrudićemo se da to prikažemo u drugom duelu. Naša forma je u uzlaznoj putanji, što je izuzetno bitno za ovaj period u sezoni – ističe momak iz Trebinja.

Vremena za odmor nema. Naredni duel igra se već u petak, kada će Zvezda odmeriti snage sa Mega Vizurom u Kruševcu.

-Očekujem da će utakmici prisustvovati veliki broj naših navijača. U prvom duelu su bili naša velika pomoć i dali su nam krila u poslednjoj četvrtini da jednom furioznom serijom završimo meč – zaključio je Savović.

Interesantno je da je krilni centar Crvene zvezde rekorder Jadranske lige sa 23 uhvaćene lopte. Tu utakmicu odigrao je prošle sezone u dresu Hemofarma protiv Radničkog kada je imao 19 defanzivnih i 4 ofanzivna skoka. Ove sezone na Jadranu je čak 11 puta bio dvocifren kada su skokovi u pitanju, a rekord je ostvario protiv Olimpije – sa 15 uhvaćenih lopti.

Drugi duel polufinalne serije između Mega Vizure i Crvene zvezde igra se u petak od 21 čas u Hali sportova u Kruševcu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter