0
Ostali sportovi

Kežman i Borovčanin promovisali bavljenje sportom u Loznici

Objavljeno: 30.05.13 u 22:35

kezman

Proslavljeni srpski fudbaler Mateja Kežman posetio je danas Fudbalski klub Loznica, čiji je dres nosio na početku karijere, a sa državnim sekretarom Ministarstva omladine i sporta Nenadom Borovčaninom obišao je i jednu od lozničkih osnovnih škola, kako bi promovisao značaj bavljenja sportom.

Kežman je u Osnovnoj školi „Anta Bogićević“, gde ga je oduševljeno dočekalo više stotina mališana, rekao novinarima da je zadovoljstvo videti toliki broj dece i da bi on želeo da se što više bave sportom, kao i da se sklone sa ulice, budući da je sport „pravi put odrastanja i načina razmišljanja o životu“.

On je izrazio zadovoljstvo što je u ime Sportskog saveza Srbije posetio grad u kojem je praktično počeo fudbalsku karijeru i gde je proveo, prema njegovoj oceni, sjajnih šest meseci života, što je doprinelo da njegova karijera krene uzlaznom putanjom i stigne do Londona, Pariza, Madrida i drugih velikih gradova i klubova.

Prilikom posete FK Loznica Kežman je podsetio da je u tom klubu napredovao, dosta naučio, i da ga je bavljenje fudbalom u Loznici tada postavilo u žižu sportske javnosti nekadašnje Jugoslavije, zbog čega su mu grad i klub ostali u lepom sećanju.

Prema njegovim rečima, FK Loznica je na povratku u Srpsku ligu, a kako smatra, taj klub je „zaslužio napredak“.

„Voleo bih da u dogledno vreme Loznica dobije drugoligaša, s obzirom da su uslovi koji vladaju u gradu postali povoljni za razvoj svakog sporta“, kazao je Kežman, navodeći da je karijeru završio pre godinu dana, ali da je nastavio da se bavi sportom tako što je osnovao agenciju za menadžerstvo, marketing i skauting u fudbalu, kao i da je postao član Sportskog saveza Srbije za dijasporu, da se obrazovno i trenerski i dalje usavršava.

Borovčanin je tokom obilaska OŠ „Anta Bogićević“, koju je i sam pohađao, rekao da je današnja poseta ppunatog fudbalera način da se skrene pažnja na značaj fizičkog vaspitanja u školskom sistemu.

On je objasnio da je važno da deca i mladi steknu naviku da se bave sportom, jer tako može preventivno da se deluje ne samo na deformitete kičme i stopala, nego i na narkomaniju, alkoholizam, i u kasnijem životnom dobu na holesterol, poremećaje krvnog pritiska, dijabetes i druge činioce koji su
loši za društvo u celini.

Kežman i Borovčanin su u lozničkoj osnovnoj školi najmlađima delili autograme, fudbaler je zatim u razdraganu masu bacio nekoliko fudbalskih lopti sa svojim potpisom, a kasnije su se družili sa najmlađim lozničkim fudbalerima.

U FK Loznica goste je dočekalo rukovodstvo tog kluba i Fudbalskog saveza Mačvanskog okruga, koji su najavili aktivnije delovanje u edukaciji trenera mlađih kategorija i u dobijanju A, B i profesionalnih licenci za trenere.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter