0
Košarka

Zvezda protiv Mege povela u seriji

Objavljeno: 29.05.13 u 22:56
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u polufinalu plej ofa 1-0 protiv Mega Vizure pošto su u punom Pioniru u prvoj utakmici pobedili 78:61.

Crveno – beli, koji su igralli bez povređenog kapitena Igora Rakočevića, su bolje otvorili meč i imali prednost koja se vrtela oko osam poena ali je Mega postepeno topila tu prednost i na poluvremenu Zvezda je imala +1.

Treća četvrtina donela je rezultatsku klackalicu, a u par navrata ekipa sa Malog Kalemgdana nije iskoristila priliku da se rezultatski odlepi.

Međutim u poslednjem periodu sve je došlo na svoje za crveno – bele koji su na nešto više od pet minuta pre kraja meča konačno uspeli da stvore nedostižnu prednost (serija 13:0) i na kraju više nego zasluženo stignu do prvog trijumfa u seriji koja se igra na dve pobede.

Najbolji u Zvezdi bio je Boris Savović sa 15 poena i sjajnih 18 skokova. Marko Simonović je ubacio 18 poena, a Demarkus Nelson 16.

Najbolji u Vizuri bio je Novica Veličković sa 14 poena, po 13 su ubacili Boban Marjanović i Krstić, dok je 11 dodao Vasilije Micić.

Drugi meč ove serije igra se 31. maja u Kruševcu, dok će dan ranije drugi meč odigrati Vojvodina i Partizan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter