0
Ostali sportovi

Lalović: Uveren sam da će se rvanje vratiti na OI

Objavljeno: 28.05.13 u 18:20

lalovic

Predsednik Medjunarodne rvačke federacije (FILA) Nenad Lalović rekao je u utorak da je taj sport potpuno promenjen kako bi se vratio na Olimpijske igre.

„Uveren sam da će se rvanje vratiti na Olimpijske igre. Učinili smo sve što smo mogli, ništa drugo nije bilo moguće. Nastavićemo da radimo, bez obzira šta se odluči. Ovo je novi sport“, rekao je Lalović.

Tri meseca pošto je iznenadjujuće izbačen sa Igara 2020. godine, Lalović je članovima Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) predstavio novi projekat rvanja.

Rvanje se takmiči sa sedam drugih sportova za jedno otvoreno mesto na OI 2020. Pored rvanja, tu su kombinacija bejzbola i softbola, karate, roleri, sportsko penjanje, skvoš, vejkbording i kineska borilačka veština Vušu.

MOK će od sedam sportova u uži izbor uvrstiti tri, a kao najozbiljniji kandidati navedeni su rvanje, skvoš i karate. Bejzbol i softbol, koji su van programa od Igara u Pekingu 2008. napravili su jedinstven savez kako bi poboljšali svoje šanse.

MOK će 8. septembra na generalnoj skupštini u Buenos Airesu doneti konačnu odluku koji će sport biti priključen Olimpijskim igrama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter