0
Tenis

Jelena u drugom kolu Pariza

Objavljeno: 28.05.13 u 17:27

jelena-jankovic

Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa nakon što je posle napornog meča često prekidanog zbog kiše savladala Danijelu Hantuhovu sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6.

Meča je kasnio oko tri sata vremena zbog kiše, a kada je počeo Jelena je prikazala tenis kao iz najboljih dana, ali joj je i slovačka teniserka adekvatno parirala. Jankovićeva je ipak za nijansu bila bolja i taj deo igre rešila je u svoju korist.

Drugi set međutim doneo je potpunu dominaciju Hantuhove koja je ekspresno stigla do 5:0, ali je onda Jelana osvojila dva gema i tada je ponovo počela da pada kiša, pa su teniserke posle 1 sat i 15 minuta provedenih na terenu ponovo morale u svlačionicu.

Meč je nastavljen tek nešto posle 16.30 sati, a Jeleni je čini se pauza znatno više prijala pa se srpska teniserka potpuno vratila u drugi set i stigla do izjednačenja na 5:5. Tek tada je Hantuhova uspela da osvoji svoj servis gem, ali je potom i Jankovićeva bila sigurna na svoj servis pa je meč otišao u taj brejk u kome je slovačka teniserka imala prednost od 4:2 ali se Jelena ponovo vratila u igru i na kraju zasluženo trijumfovala iskoristivši treću meč loptu.

Jankovićeva će u drugom kolu igrati protiv Garbine Muguruze, 72. teniserke sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter