4
Košarka

Da li Srbiji treba plej stranac?

Objavljeno: 28.05.13 u 21:09

Miloš_Teodosić

Miloš Teodosić će definitivno zbog povrede propustiti Evropsko prventstvo u Sloveniji, a pitanje koje se danas postavlja u Srbiji je ko će ga zameniti? Izbor nije baš sjajan, a neki ljudi smatraju da bi dobar potez bio angažovanje nekog stranca na poziciji pleja.

U izboru za pleja reprezentacije Srbije su Stefan Marković, Aleksandar Rašić, Vasilije Micić, Milenko Tepić, spominju neki i Nenada Miljenovića, a kao alternativna rešenja dolaze u obzir Nemanja Nedović, Nemanja Bjalica i eventualno Igor Rakočević.

Ko bi bio najbolji izbor? Rakočević iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Crvene zvezde, ali nije plej, Nedović je takođe igrao jako dobro za Lijetuvos, ali je prevashodno dvojka, dok je Bjelica poslednji put igrao pleja još u Crvenoj zvezdi kod Svetislava Pešića.

Rašić i Tepić su ove sezone igrali slabo, Micić nema iskustva, baš kao ni Miljenović, a Stefan Marković je, opšte je poznato, mnogo bolji u defanzivi nego u ofanzivi. Nemamo nameru da se Dušanu Ivkoviću mešamo u posao, daleko od toga. Jeste da Srbi vole da budu selektori, ali ovo je samo analiza i ništa više, čisto da se zna.

Da li je reprezentaciji Srbije potreban stranac? Makedonci su sa Mekejlebom napravili sjajan potez, za Crnu Goru će sada igrati verovatno Bobi Braun iz Sijene, o Bosni i Domerkantu da ne pričamo… Šta vi mislite?

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter