0
Ostali sportovi

U Kragujevcu održan seminar za dečiju atletiku

Objavljeno: 27.05.13 u 14:33

seminar-decija-atletika

Ovog vikenda u Kragujevcu održan je drugi seminar “Dečija atletika“ koji sprovodi Atletski savez Srbije pod pokroviteljstvom Međunarodne atletske asocijacije (IAAF).

Potpisan je Memorandum o razumevanju između ove dve institucije gde se ASS obavezao na primenu dugoročnog projekta “Dečija atletika” u Srbiji, a sa ciljem postepenog uvođenja i promocije atletike kao dela sporta i programa fizičkog obrazovanja koji će se izvoditi u osnovnim školama u Srbiji.

Ovaj  projekat je posebno kreirao ASS, a odobrio ga IAAF sa ciljem da promoviše i razvija atletiku unutar školskog sistema i/ili u klubovima u Srbiji tokom perioda od najmanje 4 godine sa sledećim ciljevima:

– Poboljšanje (jačanje) edukacije i obuke lokalnih nastavnika (predavača) i trenera, posebno u smislu integracije atletskog programa za decu;
– Progresivno poboljšanje uslova učešća i treniranja atletike za učenike u osnovnim školama i/ili klubovima; i
– Implementacija atletskog programa za decu u osnovnim školama i/ili klubovima.

Ovaj projekat ima sledeće osobe  kao svoju ciljnu populaciju:

– Dečiji predavači atletike
– Dečiji treneri atletike
– Učenici osnovnih škola i/ili klubova (dečaci i devojčice uzrasta od prvog do četvrtog razreda).

Seminar u Kragujevcu se sastoji od predavanja, interaktivnog rada, zajedničkih radionica i završnog ispita.

Povodom toga, u subotu je polaznike seminara posetio generalni sekretar ASS Slobodan Branković:

„Ponosan sam što je ASS jedan od saveza koji je dobio podršku IAAF , a ujedno i srećan što ćemo atletiku vratiti u osnovne škole, jer su one uvek bile osnovna baza za stvaranje novih atletskih šampiona. Siguran sam da je ovo najbolji projekat za ovu populaciju i sva deca koja budu prošla kroz ovaj projekat dobiće pravo saznanje o sportu i o zdravom načinu života. Naš cilj je da sva ta deca od prvog razreda nauče osnovnu azbuku sporta a to im jedino kraljica sportova atletika može omogućiti“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter