0
Evropske lige

Filips uveo Kristal Palas u Premijer ligu

Objavljeno: 27.05.13 u 18:43

Filips

Fudbaleri Kristal Palasa novi su članovi engleske Premijer lige. Oni su u finalu plej-ofa Čempionšipa na Vembliju  savladali Votford sa 1:0 posle produžetaka golom Kevina Filipsa u 106. minutu.

Posle relativno mirnog prvog poluvremena, usledilo je dosta uzbuđenja u nastavku susreta. Kristal Palas je imao više izglednih prilika da dođe do vođstva, ali je sjajni Manuel Almunija sačuvao svoju mrežu. pravo zahvaljujući njemu Votford je uspeo da izbori produžetke.

Po isteku prvog produžetka Mario Kaseti je napravio grešku i u kaznenom prostoru srušio budućeg fudbalera Mančester Junajteda Vilfreda Zahu. Sudija je pokazao na belu tačku, a precizan je bio Kevin Filips. Imao je Votford odličnu priliku u poslednjem minutu meča kada je Forestijeri napravio pravi dar mar u odbrani Palasa i odlično šutirao, ali je loptu sa gol linije izbio jedan igrač novog premijerligaša.

Plasman u Premijer ligu obezbedili su Kardif Siti, Hal Siti i Kristal Palas, dok se u Čempionšip sele Vigan Atletik, Reding i Kvins Park Rendžers.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter