0
Evropske lige

Vilotić još jednom šokirao Bazel

Objavljeno: 26.05.13 u 22:27

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Fudbaleri Grashopera načinili su još jedan podvig, drugi u nekoliko dana razmaka protiv istog, favorizovanog protivnika Bazela pobedivši ga prvo u finalu kupa Švajcarske, a onda i u prvenstvu.

Grashoper je u utakmici 34. kola prvenstva pobedio Bazel sa 1:0 i to golom Anata Ngamukola u 90. minutu meča. Domaći su bili bolji u većem delu meča, a odbrana na čelu sa Milanom Vilotićem savršeno je funkcionisala od prvog do poslednjeg minuta. Bivši štoper Crvene zvezde proglašen je za drugu zvezdu ove utakmice, odmah posle Romana Burkija.

Kada se očekivalo da se meč okonča, “skakavci” su krenuli u poslednji napad i na asistenciju Gašija, Ngamukol je bio precizan.

Za razliku od prvenstvene, pobeda u kupu ostvarena je putem jedanaesteraca u kojima su bolji bili igrači Grashopera. Pobednički gol sa bele tačke postigao je upravo Vilotić.

Grashoper u pretposlednjem kolu u sredu 29. maja gostuje Sent Galenu a onda u finišu dočekuje Lozanu. Bazel prvo gostuje Jang Bojsu, a onda u subotu 1. juna pred svojim navijačima igra sa Sent Galenom.

Kako je Bazel bolji i u gol-razlici i u međusobnom skoru, Grashoper mora da na kraju ima bod više od rivala. Trenutno Bazel vodi sa 66 bodova, dok „skakavci“ imaju 63.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter