0
Evropske lige

Soldado vodi Valensiju u LŠ, Real srušio nade Sosijedada

Objavljeno: 26.05.13 u 22:00

Roberto-Soldado

Odigrani su svi mečevi 37. kola Primere, a četvrti tim koji će sledeće sezone igrati u Ligi šampiona je najverovatnije Valensija, koja je sa 1:0 savladala Granadu, a Sosijedad je osvojio bod protiv madridskog Reala 3:3.

Jedini gol za Valensiju dao je Roberto Soldado i u poslednjem kolu slepim miševima je pobeda protiv Sevilje u gostima kako bi ostali na četvrtom mestu. Kada već spominjemo Sevilju ona je izgubila od Osasune sa 2:1 i tim iz Pamplone je obezbedio opstanak u ligi.

Sosijedad je odigrao 3:3 sa Real Madridom u sjajnom meču, a bod nade za četvrto mesto doneo je Baskijcima u poslednjim momentima Ćabi Prijeto. Prvi je do vođstva došao Real golom Iguaina, a kada je Kaljehon povisio na 2:0 u 57. minutu izgledalo je da je sve gotovo. Ali Sosojedad je zaista igrao sjajno, smanjio je golom Prijeta sa bele tačke, da bi u 78. minutu izjednačio preko Grizmana. Samo dva minuta kasnije Di Marija vraća prednost kraljevskom klubu, ali je Prijeto doneo zlata vredan bod Baskijcima i u poslednjem kolu im je neophodna pobeda na gostovanju protiv Deportiva uz kiks Valensije da bi došli do četvrtog mesta.

BArselona je dobila gradski derbi protiv Espanjola sa 2:0, a golove su dali Sančez i Pedro. Na neslavan način je Bilbao završio epohu na San Mamesu na kom je danas odigran poslednji meč. Srušen će biti stadion koji je star 100 godina, a Levante je trijumfovao protiv Atletika sa 1:0 golom Huanlua u 90. minutu.

Biće zanimljiva i borba za opstanak pošto se još uvek ništa ne zna – Majorka je poslednja sa 33 boda posle remija sa Atletikom u MAdridu, Selta ima 34 boda posle pobede protiv Valjadolida u gostima, Saragosa ima 34 boda posle poraza od Betisa od 4:0, a Deportivo ima 35 bodova pošto je izgubio od Malage sa 3:1.

Rezultati 37. kola Primere:

Espanjol – Barselona 0:2

Sosijedad – Real Madrid 3:3

Betis – Saragosa 4:0

Malaga – Deportivo 3:1

Atletiko – Majorka 0:0

Osasuna – Sevilja 2:1

Bilbao – Levante 0:1

Valjadolid – Selta 0:2

Valensija – Granada 1:0

Hetafe – Rajo 1:2

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter