0
Evropske lige

Nebeskoplavi Rim, Lacio uzeo Kup!

Objavljeno: 26.05.13 u 19:56

lulic_candreva Roma

U istorijskom finalu italijanskog Kupa Lacio je savladao Romu sa 1:0 golom Senada Lulića u 71. minutu meča, pa je vučica ostala bez desetog trofeja u ovom takmičenju i još će se čekati na srebrnu zvezdu, tj. tim koji prvi osvoji Kup deset puta. Lacio će sledeće sezone igrati u Ligi Evrope za razliku od gradskog rivala.

Odlično je sudio Danijele Orsato koji nije morao da pokazuje crvene kartone, a od početka meča je pokazao ko je „gazda“ pošto je pokazao žuti karton u 38 sekundi Ledezmi, kapitenu Lacija. Bilo je šansi na obe strane, ali su golmani Marketi i Lobont bili odlični. Kandreva je proigrao u finišu prvog poluvremena i to je definitivno bilo ključno za ovaj meč, jer je upravo ovaj igrač odlično prošao po desnoj strani i centrirao kod gola Senada Lulića.

Velika radost za navijače Lacija, koji i peti meč u nizu ostaju neporaženi protiv velikog gradskog rivala, sa kojim su se inače prvi put sastali u finalu Kupa, koje je pride odigrano na Olimpiku. Vladimir Petković je ovim trijumfom sebi osigurao posao i u narednoj sezoni na klupi Lacija, a Andreacoli će morati da traži novi posao jer će ga sasvim sigurno na klupi zameniti MAsimilijano Alegri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter