0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Zvezda sa 2. pozicije u plej-of

Objavljeno: 25.05.13 u 20:08
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde Telekom obezbedili su 2. mesto pred plej-of Agroživ Superlige pobedom nad Vojvodinom u Novom Sadu od 61:74 (11:21, 12:20, 18:15, 20:18).

Čvrstom odbranom od samog početka duela Crvena zvezda je stekla prednost protiv novog člana Jadranske lige. Izabranici Dejana Radonjića su postepeno povećavali vođstvo da bi na kraju prve četvrtine ono iznosilo 10 poena. Crveno-beli su nastavili da igraju agresivno u odbrani, dok su u napadu rešenja pronalazili preko Katića i Nelsona. Jedini košarkaš koji je Zvezdi pravio problem u napadu je Marojević, ali to nije bilo dovoljno iako za Beograđane nije nastupao njihov najbolji strelac i kapiten ekipe Igor Rakočević. Zvezda je pred kraj poluvremena stigla i do plus 21, a Pešaković je trojkom u poslednjim momentima prvog poluvremena smanjio rezultat.

Vojvodina je u trećoj četvrtini uspela da smanji rezultat na deset poena zasotatka. U poslednjoj deonici Zvezda je ponovo zaigrala agresivnije i na početku je koševima Subotića i Lazića ponovo odmakla, a potom su preko Nelsona sa pet vezanih poena i trojkom Savovića ponovo došli na 20 poena viška. Rutinskom igrom crveno-beli su priveli meč kraju i na kraju potpuno zasluženo stigli do pobede.

Zvezdu su do pobede predvodili Demarkus Nelson i Raško Katić sa po 17 poena, dok je Boris Savović zabeležio 14 poena i 8 skokova. Najefikasniji u timu Vojvodine bio je Dragan Zeković sa 13 poena, a Radomir Marojević je ubacio 11 poena.

Crvena zvezda Telekom će u polufinalu plej ofa imati prednost domaćeg terena protiv Mega Vizure pošto su obezbedili drugo mesto pobedom nad Vojvodinom. Novosađane očekuje težak izazov jer će se u borbi za finale sastati sa aktuelnim šampionom ekipom Partizana mt:s.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter