0
Evrokupovi

UŽIVO: Borusija – Bajern 1:2 (KRAJ)

Objavljeno: 25.05.13 u 21:50

bajern-borusija-finalels

Finale Lige šampiona! To je ono što smo svi čekali cele ove sezone. Dva najbolja tima u elitnom evropskom takmičenju odlučiće ko će biti novi šampion Evrope.

Sastaju se dva nemačka giganta. Oba tima su u svojoj istoriji već osvajali trofej Lige šampiona. Bajern je to uradio 4 puta, dok je Borusija jedanput dizala trofej namenjen prvaku Evrope.

Borusija: Vajdenfeler, Subotić, Humels, Pišček, Šmelcer, Bender, Gindogan, Rojs, Blaščikovski, Groskrojc i Levandovski.

Bajern: Nojer, Dante, Boateng, Lam, Riberi, Havi Martinez, Roben, Miler, Alaba, Švajnšajtager i Mandžukić.

1. minut – Meč je počeo. Fenomenalna atmosfera na prepunom Vembliju.

4. minut – Izuzetno oprezna igra obe ekipe na početku meča.

7. minut – Korner za Borusiju. Izveo je Šmelcer, ali Nojer bez većih problema hvata loptu.

11. minut – Blaščikovski je odigrao dupli pas sa Rojsom i jako šutirao sa 18 metara, ali je lopta otišla daleko pored gola.

13. minut – Levandovski je odlično šutirao sa 25 metara, ali je Nojer krajnjim naporom izbacio loptu koja je išla pod prečku.

15. minut – Nije uspela ofsajd zamka fudbalera Bajerna, a posle centaršuta sa desne strane Blaščikovski je uputio oštar udarac, a Nojer je ponovo odlično reagovao i izbacio loptu u korner.

19. minut – Borusija daleko bolja. Rojs je iskoristio jednu loptu koja mu je poslata u prostor i iz prve šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Nojer ponovo odično intervenisao.

22. minut – Ponovo je Borusija imala odličnu priliku. Bender je dobio loptu u kaznenom prostoru, fintom se oslobodio čuvara i šutirao u gol Bajerna, a ponovo se istakao Nojer.

26. minut – Mandžukić je glavom šutirao, posle odličnog centaršuta sa leve strane, sa pet metara, a Vajdenfeler je krajnjim naporom vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

30. minut -Odlična prilika za Bajern. Lopta je došla do Robena koji se potpuno zaboravljen našao oči u oči sa Vajdenfelerom koji je sjajno reagovao i loptu poslao u korner.

35. minut – Levandovski je dobio jednu loptu na ivici kaznenog prostora iskosa sa desne strane, pretrčao je svog protivnika, ali je Nojer istrčao i ušao mu u šut i otklonio opasnost.

37. minut – Roben je izveo korner, a najviši u skoku bio je Miler koji nije dovoljno dobro zahvatio loptu glavom, pa je ona otišla pored gola.

43. minut – Humels nije dobro procenio let lopte, što je iskoristio Roben i šutirao u istrčalog Vajdenfelera kojeg je lopta pogodila direktno u lice i odbila se prema sredini terena.

Poluvreme na finalu Lige šampiona Borusija – Bajern 0:0. Iako nije bilo golova, bilo je veoma mnogo idealnih šansi, ali su golmani bili na visokom nivou i zahvaljujući njima mreže miruju. Borusija je bolja u prvom delu prvog perioda igre, dok je Bajern preuzeo inicijativu u durgom delu. Sjajan meč, samo fale golovi.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme nema promena u sastavima ekipa.

51. minut – Igra se veoma brzo, ali za sada u drugom poluvremenu nema ozbiljnijih prilika.

56. minut – Riberi se našao sa loptom u kaznenom prosotru Borusije i izgledalo je da će uspeti da dođe u izglednu šansu, ali je Humels odlično reagovao i otklonio opasnost.

59. minut – Ponovo je Bajern došao u priliku posle kornera. Lopta je stigla do usamljenog Mandžukića koji je nije dobro zahvatio glavom, pa je propala ova prilika.

60. minut – GOOOOOL!!!!! Bajern vodi, Mandžukić je strelac. Riberi je navukao trojicu igrača na sebe i uposlio Robena koji se izvukao na levu stranu i proturio loptu pored Vajdenfelera koji je napustio gol liniju. Lopta je stigla do Marija Mandžukića kome nije bilo teško da se pet metara pogodi mrežu Borusije.

67. minut – PENAL za Borusiju! Rojs je pao u akznenom prostoru, a sudija je pokazao na belu tačku.

68. minut – GOOOOOL!!!!! Borusija je izjednačila, Gindogan je strelac sa bele tačke. Nojer je otišao u jednu, a lopta u drugu stranu.

70. minut – Kontranapad Borusije, povratnu loptu uputio je Blaščikovski, a na nju naleteo Humels i sa ivice kaznenog prostora šutirao loptu daleko preko gola Bajerna.

72. minut – Neverovatna prilika za Bajern. Subotić je izbacio loptu sa gol linije. Miler je prošao odlično po desnoj strani, zaobišao golmana i uputio loptu u praznu mrežu. Natrčavao je Roben, ali je naš reprezentativac sjajno reagovao i krajnjim naporom izbacio sa gol linije.

76. minut – Alaba je uputio jednu bombu sa 18 metara, ali je Vajdenfeler izboksovao loptu u korner.

77. minut – Odličnu loptu u prostor dobio je Miler i našao sa ispred golmana Borusije, ali je na leđima imao Subotića izgubio korak i pao. Sudija nije pokazao na belu tačku zbog čega je oštro protestvovao fudbaler Bajerna.

85. minut – Još uvek nema izmena u sastavima ekipa.

87.minut – Miler je propustio jednu loptu koja je došla do Švajnštajgera koji je iz trka šutirao sa dvadesetak metara, a Vajdenfeler je odličnom intervencijom odbranio.

89. minut – GOOOOL!!!!! Bajern ponovo vodi, Roben je strelac. Jednu dugu loptu na ivici šesnaesterca primio je Riberi. Lopta je iz njegovih nogu nekako došla do Robena koji se oslobodio protivničkih igrča i u trku poslao loptu pored Vajdenfelera u mrežu Borusije.

91. minut – Prva izmena na utakmici. Izašao je Riberi, a ušao Luiz Gustavo.

92. minut – Dve izmene izvršio je i Jirgen Klop. Izašli su Bender i Blaščikovski, a ušli su Sahin i Šajber.

93. minut – Druga izmena u Bajernu. Izašao je Mandžukić, a ušao Gomez.

95. minut – Kraj meča. BAJERN JE NOVI ŠAMPION EVROPE!!!!!!

Fudbaleri Bajerna savladali su u finalu Lige šampiona Borusiju iz Dortmunda sa 2:1. Strelci za Bavarce bili su Mandžukić u 60. i Roben u 89. minutu. Jedini gol za milionere postigao je Gindogan iz jedanaesterca u 68. minutu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter