0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Pobeda Partizana u poslednjem kolu

Objavljeno: 25.05.13 u 20:03
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaši Partizana mt:s trijumfovali su u poslednjem kolu Agroživ Superlige nad Radničkim 91:79 (20:26, 29:13, 21:21, 21:19). Aktuelni šampion će sa prve pozicije u plej ofu pokušati da odbrani trofej osvojen prošle godine.

Partizan je rasterećeno ušao u ovaj meč pošto je obezbedio prvu poziciju pred plej-of, ali ni košarkaši Radničkog nisu imali motiva na ovom meču pošto su izgubili sve šanse da se nađu u završnici šampionata, osim da se dokažu protiv aktuelnog šampiona. Meč je u tom pravcu i krenuo pošto su Kragujevčani imalu prednost od 9 poena pred kraj prve četvrtine. Crno-beli su ipak zaigrali bolje i sredinom druge deonice preokreću rezultat u svoju korist. Tada se raspucao i kapiten Partizna Vladimir Lučić i svojoj ekipi doneo ozbiljnije vođstvo koje je Bogdanović krunisao trojkom u poslednjim trenucima prvog poluvremena i odveo crno-bele sa dvocifrenim vođstvom na odmor.

U nastavku susreta Partizan je održavao dvocifreno vođstvo. Razigrali su se Musli i Bogdanović koji je i tokom prvog poluvremena pravio dosta problema odbrani Kragujevčana. Radnički je predvođen Birčevićem i Borisovim pokušao da uhvati priključak za crno-belima. Ljubimci domaće publike ipak ne dozvoljavaju „đavolima“ da se ozbiljnije približe i privode ovaj meč kraju bez većih problema.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Bogdan Bogdanović sa 20 postignutih poena. Kapiten Vladimir Lučić ubacio je 17, a Dejan Musli je zabeležio 12 poena uz 7 skokova. Radnički je predvodio Stefan Birčević sa 19 poena, dok je Miloš Borisov dodao 15 poena.

Partizan je ligaški deo takmičenja završio na prvom mestu sa 12 pobeda i dva poraza i imaće prednost domaćeg terena u plej-ofu.  U polufinalu doigravanja Partizan će se sastati sa novosadskom Vojvodinom Srbijagas. Radnički nije uspeo da se kvalifikuje za doigravanje jer je ostao na 5. mestu sa skorom 7-7. Radnički je ostao i bez takmičenja u Jadranskoj ligi naredne sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter