0
Košarka

Pantić blistao, Levski ispustio trijumf

Objavljeno: 25.05.13 u 18:05

pantic

Košarkaši Levskog nisu uspeli i drugi put da savladaju favorizovani Lukoil na gostovanju u finalnoj seriji bugarskog nacionalnog šampionata. Domaći tim slavio je posle izuzetno neizvesne završnice sa 86:83 (24:22, 24:16, 15:25, 23:20).

Mladen Pantić prikazao je izvanrednu partiju sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i 10 skokova. Uz to je upisao i dve asistencije i jednu rampu sa indeksom korisnosti od 25. Posebno fascinira njegova borba sa centrima protivničkog tima, koji su imali veliki problem da ga zaustave, pa su često pribegavali pravljenju faulova. Srpski centar je čak 13 puta bio na liniji za slobodna bacanja, a 11 puta je bio precizan.

U timu Levskog Marko Marinović je zabeležio 9 poena, dok je Nemanja Protić imao sedam.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Veselin Veselinov sa 20 poena.

Prva utakmica koja je odigrana pre dva dana pripala je Levskom rezultatom 88:84 i u tom meču Marko Marinović je bio najefikasniji sa 18 poena.

Finalna serija sada se seli u dvoranu Univerzijada u Sofiji, gde će u naredna dva duela ekipa Levskog biti domaćin. Šampion Bugarske biće tim koji prvi stigne do tri pobede.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter