0
Evropske lige

Mitrović: Benfika je pravi klub za mene

Objavljeno: 25.05.13 u 14:29

stefan-mitrovic-kortrajk

Nakon što je belgijski Kortrajk zvanično objavio da je njihov dojučerašnji igrač Stefan Mitrović potpisao petogodišnji ugovor sa Benfikom 22-godišnji defanzivac je konačno mogao slobodno da priča o ovom transferu.

„Vrlo sam ponosan što dolazim u veliki klub poput Benfike. Kada sam čuo da se klub iz Lisabona interesuje pomislio sam da je to prava ekipa za mene. Bilo je i drugih ponuda, čak i finansijski boljih (Bešiktaš i Valensija), ali sam odlučio da dođem u Benfiku“ – rekao je Mitrović u intervjuu za Maisfutbol.

Srpski internacionalac je pre Kortrajka karijeru gradio u Metalcu, češkoj Zbrojovki iz Brna i slovačkoj Artmediji.

„Oduševljen sam atmosferom na stadionu i jedva čekam da zaigram za svoj novi klub. Gledao sam nekoliko utakmica Benfike i vidim sebe u ovom timu. Kada sam bio u poseti imao sam priliku i da porazgovaram sa legendom kluba Rui Koštom kojeg se sećam dok je igrao za Milan“ – otkrio je Mitrović.

Mladi fudbaler će se tokom juna vratiti u Lisabon gde će se priključiti pripremama ekipe.

„Verujem da mogu da pomognem klubu da osvoji titulu. Već učim portugalski i siguran sam da ću se dobro adaptirati na novu sredinu“ – završio je Mitrović, koji je sebe opisao kao brzog i čvrstog igrača odgovarajući na poslednje pitanje novinara u vezi sa njegovim najvećim kvalitetima.

Pored Mitrovića sledeće sezone za Benfiku bi moglo da igra još pet igrača, braća Matić Nemanja i Uroš, Filip Đuričić, Miralem Sulejmani i Lazar Marković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter