0
Ostali sportovi

Juniori odlično startovali na EP u Minsku

Objavljeno: 25.05.13 u 13:59

sljukic-dosljak

Juniorska veslačka reprezentacija Srbije odlično je startovala na Evropskom prvenstvu koje je u subotu 25. maja 2013. počelo u Minsku (Belorusija). Tri od pet srpskih posada koje predstvljaju našu zemlju na ovom šampionatu ostvarile su kroz kvalifikacije direktan plasman u narednu rundu.

Dubl skul Andrija Šljukić, Bojan Došljak je sa najboljim vremenom kvalifikacija – 6:30.186 trijumfovao u svojoj grupi i tako superiorno došao do polufinala koje je na programu u nedelju od 9,12 časova. Pored našeg čamca direktan plasman među 12 najboljih obezbedile su i posade Turske (druga u našoj grupi), Rumunije, Poljske, Litvanije i Češke.

I dvojac bez kormilara Igor Lončarević, Aleksandar Marinkovski završio je posao već u kvalifikacijama. S vremenom 6:48.562 zauezo je drugo mesto u drugoj grupi i tako uz prvoplasirane Slovence i trećeplasirane Italijane obezbedio mesto u polufinalu (nedelja, 9.00). Iz prve grupe kvalifikacija direktno u polufinale plasirale su se Mađarska, Francuska i Švedska, a iz treće Austrija, Češka i Ukrajina.

Naša najmlađa reprezentativka Ljiljana Jošić je u drugoj grupi kvalifikacija ženskog skifa s vremenom 8:12.307 zauzela drugo mesto i tako se direktno domogla polufinala (nedelja, 9.48). Pored naše reprezentativke to je pošlo za rukom i čamcima Ukrajine, Belorusije, Švajcarske, Rumunije i Francuske.

Četverac sa kormilarom Milan Mijić, Dušan Slavnić, Petar Savin, Miloš Aleksić, kormilar Filip Lekić i osmerac Aleksa Stanković, Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Nikola Kekić, Uroš Marinković, Nemanja Lečić, Nikola Selaković, kormilar Filip Lekić će za finale morati da se bore kroz repesaž koji je na programu u subotu popodne. Četverac sa kormilarom je s vremenom 6:48.494 bio četvrti u svojoj grupi kvalifikacija iz koje je samo pobednička posada Francuske otišla direktno među šest najboljih (iz druge grupe kvalifikacija Italija). Osmerac je zamalo ostao bez direktnog plasmana u finale pošto je s vremenom 5:45.578 zauzeo drugo mesto iza provoplasiranih Rumuna (5:44.172).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter