0
Evrokupovi

Bajern peti ili Borusija drugi put prvak Evrope?

Objavljeno: 25.05.13 u 08:29

bajern-borusija-finalels

Tačka na ovogodišnje izdanje Lige šampiona biće stavljena večeras nakon finalnog meča u kojem se sastaju trenutno dve najbolje nemačke, ali i evropske, ekipe – Bajern i Borusija. Klub iz Minhena će se na Vembliju boriti za svoj peti trofej Lige šampiona, dok je njegov rival iz Dortmunda jednom bio prvak Evrope.

Bavarcima je dodeljena uloga favorita, ali ako neko zna kako se pobeđuje ekipa Jupa Hejnkesa to je svakako Jirgen Klop sa svojim „milionerima“. Međutim, ekipa iz Dortmunda će biti značajno oslabljena pošto u timu neće biti „preletača“ Marija Gecea, koji nije uspeo da se oporavi od povrede, a pod znakom pitanja je i Mats Humels koji bi ipak trebalo da se nađe u prvih jedanaest. Na drugoj strani neće biti od ranije povređenih Krosa i Badštubera.

Na dva ovosezonska ligaška meča ovih timova nije bilo pobednika pošto su oba završena identičnim rezultatom  – 1:1, ali Bajern ima određenu vrstu psihološke prednosti pošto je u meču Kupa Nemačke slavio sa 1:0.

Biće ovo četvrto finale u istoriji Lige šampiona u kojem se sastaju klubovi iz iste zemlje, a prvi put će to biti slučaj sa nemačkim timovima pošto je do sada to polazilo od ruke Špancima (Real i Valensija, 2000. godine), Italijanima (Juventus i Milan, 2003. godine) i Englezima (Čelsi i Mančester Junajted, 2008. godine).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter