6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Zvezda – sve ispočetka! Naučite se pameti

Objavljeno: 24.05.13 u 23:11

crvena_zvezda_delije

Fudbalski klub Crvena zvezda je i šestu godinu u nizu ostao bez šampionske titule, Nebojša Čović je rekao da je klub ostao bez 10 do 15 miliona evra zbog poraza u derbiju, a svi vrlo dobro znamo koliki je minus crveno-belih. Igranje u Evropi je neizvesno, a postavlja se logično pitanje – šta i kako dalje?

Crvenoj zvezdi bi najbolje bilo da se reši velike većine sadašnjih prvotimaca, jer, budimo realni, većina njih i ne zaslužuje da igra na Marakani. Čišćenje je već počelo, ugovori neće biti produženi Kaduu, Mikiću i Petkoviću, dok će Garido biti vraćen kući. Ali tu ne bi smelo da se stane ni po koju cenu. Sportski direktor Stojadinović ili već ta „komisija za sportska pitanja“ ili ko god morali bi u dogovoru sa trenerom Sa Pintuom da naprave spisak svih prekobrojnih. Da li su na tom spisku i Asamoa i Mladenović i Pantić i Bajković ili neki drugi igrači moraju sami da odrede… Ali ono što mora da se zna jeste da NIJEDAN igrač ne sme da ostane zato što mu je menadžer ovaj ili onaj i zato što bi on da ga proda, ali da bi ga prodao dotični mora da igra utakmice i tako zauzima mesto nekom talentovanom momku.

A taj talentovani momak o kome govorim ne može da bude ober seljačina i da se ponaša kao Ožegović, koji ostavlja marker, šutira loptu i viče da „ima mlađih“. Pa šta si ti dečko umislio da si Pele? Da si Baloteli? Da si Vijeri? Pa i da jesi, ne ponaša se tako. Da znaju šta radiš Rajko i ostali… Mora da se zna šta je Crvena zvezda, a ne da se dopuštaju ovakve stvari i tolerišu jer mu je „tata bitan“ ili mama ili tetka, ma koga je bre briga za to?

I takve oterati pod obavezno, ako ima ko da ih otera… A ako nema, onda oterati opet sve i iz Uprave pa dovesti jednog čoveka neka sam sve rešava ako takvog uopšte ima ovde. Ne može više da se priča o klanovima u Zvezdi, dosta je bre ljudi toga. Manite se podmetanja nogu i pravljenja skandala, radite nešto pametno. Svi zajedno, a ne da se pojedini trude, a drugi zabušavaju ili rade kontra.

Jer ako imate dug koliki imate kako može da vam padne na pamet da dovodite igrače iz inostranstva? Pa taj Dauda je igrao u Švedskoj, pa tamo plata ne kasni i nikada neće, normalno je da ga baš briga da se trudi, šta ste očekivali? Da će da se bori za „sveti dres“ zbog Barija? Njemu to nije sveto… I ne zanima ga ni Bari ni Tokio niti bilo šta od istorije. Zanima ga samo njegov džep, što je normalno. Pa kada radnik u nekoj firmi u Srbiji ne primi platu tri meseca mislite da će da radi punom parom zbog „majke Srbije“? Neće…

Ok, nema para, ne mogu da se dovode igrači, oni što su tu neće da se trude jer ne primaju platu i šta ćemo sada? Dajte klincima da igraju fudbal, napravite ugovore po kojim će zarađivati onoliko koliko možete da platite mesečno. Da li je to u proseku 500 evra? Neka, ali će bar primati platu prvog u mesecu i znati da ih niko neće „uraditi“ za njihov novac i da neće morati nikoga da tuže. I igraće srcem, boriće se koliko mogu, stavite u te ugovore i premije u slučaju bolje finansijske situacije ili povećanje plata ili kada i ako se popravi stanje napravite nove ugovore pa povećajte plate na 800, pa na 1.000 ako ste u mogućnosti. Osnovi ekonomije dragi moji.

E tako se možda i nešto uradi, od ove priče nema ništa to vam je valjda svima jasno posle šest godina bez titule? Navijači su i pored toga na tribinama i biće tu i za te klince da ih podrže. Šta čekate više?

Balkanski špijun

0
0

6 Komentara

  1. Al mora da se krene iz četvrte lige kao Glazgov Rendžers. Prvo da se pobeđuju beogradski zonaši onda srpskoligaši pa tek onda ako se zasluži PLS i JSL. Da li bi navijači Zvezde pristali na takvo pročišćenje?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter