0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Petrović: Moramo da budemo optimisti u nastavku kvalifikacija

Objavljeno: 24.05.13 u 20:30

radoslav-petrovic

Fudbalski reprezentativac Srbije Radosav Petrović rekao je danas da on i sagrači moraju da budu optimisti pred nastavak kvalifikacija za prvenstvo sveta, bez obzira što nacionalni tim ima samo teoretske šanse da se plasira na Mundijal 2014. u Brazilu.

Petrović i još šestorica reprezentativaca koji su završili sezonu u svojim klubovima počeli su u Sportskom centru u Staroj Pazovi, pod komandom selektora Siniše Mihajlovića, prvi deo priprema za utakmicu protiv Belgije 7. juna.

„Moramo da budemo optimisti, vreme ne možemo da vratimo. Ono što možemo i moramo je da sledeće utakmice odradimo što je moguće bolje, dok matematičke šanse postoje treba da se nadamo. Naša obaveza je da igramo uvek najbolje što možemo, a eventualna pobeda u Briselu u određenom smislu bi vratila draž takmičenja u našoj grupi, iako su Belgija i Hrvatska stekle ogromnu prednost. Mislim, ipak, da bi trebalo da nam se vrati za promašaje protiv Belgije u Beogradu“, poručio je Petrović.

Pored Petrovića, selektor Mihajlović trenutno ima na raspolaganju Zdravka Kuzmanovića (Inter), Dušana Bastu, Željka Brkića (Udineze), Ivana Radovanovića (Atalanta), Nenada Tomovića (Fiorentina) i Ljubomira Fejsu (Olimpijakos).

Fejsa takođe smatra da ne treba mnogo tražiti recept za suprostavljanje Belgiji u Briselu.

„Ako odigramo svih 90 minuta kao u prvom poluvremenu protiv Belgije u Beogradu, iz Brisela ćemo se vratiti sa tri boda, siguran sam u to. Imamo obavezu da pokažemo da vredimo i sa optimizmom ćemo putovati u Belgiju, iako priznajem da nas čeka težak posao“, rekao je Fejsa.

Prva grupa reprezentativaca i tokom vikenda će trenirati u Staroj Pazovi, u ponedeljak će imati slobodan dan, a od utorka nastavljaju se pripreme uz dolazak reprezentativaca čije će klupske obaveze biti završene predstojećeg vikenda.

Utakmica A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta 2014. između Belgije i Srbije igra se 7. juna u Briselu od 20.45 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter