FOTO;STARSPORT
in ,

Čović: Nema garancija za licencu

FOTO;STARSPORT
FOTO;STARSPORT

Teška finansijska situacija u kojoj se nalazi Crvena zvezda možda će za posledicu imati nedobijanje evro licence, što bi značilo da crveno – beli po prvi put od sezone 1967/68. neće igrati u evropskim takmičenjima (izuzimajući period sankcija).

Da za to postoji sasvim realna mogućnost potvrdio je i potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

“Ne mogu da obećam da ćemo završiti licencu, kada bude gotovo javiću vam”, rekao je čović novinarima. “Pustite nas malo oko licence, nemojte me stalno gurati pod vodu, ne mogu da uzmem vazduh! Mi još nismo vratili pozajmicu za prošlu licencu. Sramota je da Zvezda ima tolike dugove i da nemamo licencu. Nema ni džakova para, ni šeika. Stanje koje smo nasledili je izuzetno teško”.

Dug koji je akutuelna Uprava crveno – belih nasledila iznosi oko 48 miliona evra, iako se špekuliše da je dug smanjen za oko 9 miliona, to je idalje nekoliko puta veći iznos od celokupnih godišnjih prohoda u klubu.

“Mi nismo od onih klubova koji imaju novac, a kukaju da ga nemaju. Sav novac koji dođe mi usmeravamo na dugovanja. Nas svaki dan nešto pritiska, stalno neki novi problemi. Stigla je sudska odluka da ova uprava plati jer je neko 2005. polupao nečije autobuse. Kakve veze mi imamo s tim? Ali, moramo da platimo”.

Kada je u pitanju igrački kadar, čović je istako da nije kompetentan da komentariše igrače, ali da će biti obavljen razgovor sa Rikardom Sa Pintuom.

“Razgovaraćemo sa trenerom, ja nisam kompetentan u fudbalskom smislu da komentarišem igrače, ali ne može loše da se priča o igračima. Lazović je sada povređen, a mogli smo prošle godine da ga prodamo za 4 miliona Salcburgu. Nismo ga prodali, nismo uzeli titulu i to pokazuje da nije bilo sistema. To što smo jurili 6 godina titulu koštalo nas je bar po pet miliona po sezoni”, kaže Čović.

Potpredsednik kluba smatra da su navijači mnogo bolje organizovani od samog kluba.

„Kada bismo mi bili organizovani kao navijači, ne bismo bili u ovoj situaciji. Uopšte im ne podilazim, smatram da su izuzetno organizovani“.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Todorić: Smena Bojića je demonstracija sile

Adio Stramaćoni: Inter otpustio trenera