0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Miha: Kada Tole bude selektor neka zove Ljajića

Objavljeno: 23.05.13 u 21:31
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić nedavno je prokomentarisao stavove Siniše Mihajlovića zbog kojih ne poziva u reprezentaciju Adema Ljajića i Nemanju Matića, fudbalere koji se nalaze u odličnoj formi. Prvi čovek FSS-a je tada rekao „da bi trebalo da se radi u interesu države i nacije“.

Selektor Mihajlović je ostao pri svom stavu i kratko prokomentarisao.

„Kad Karadžić bude selektor neka zove Ljajića, a ja ga neću zvati dok ne bude pevao himnu“, jasan je bio Mihajlović na okupljanju reprezentacije u Staroj Pazovi.

Mihajlović se potom okrenuo utakmici protiv Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

„Nije istina da u Belgiji nemamo šta da izgubimo, naprotiv, tamo možemo da izgubimo sve, da i matematički izgubimo šansu za plasman na svetsko prvenstvo. Selekcija Belgije nema šta da izgubi jer im i eventualni neuspeh ne bi preterano poremetio situaciju u grupi. Zbog toga za nas meč ima maksimalan takmičarski značaj i pristupićemo mu kao i svim ranijim utakmicama“, rekao je Mihajlović.

Selektor Srbije se osvrnuo na prethodni period od kada je pristao da vodi „orlove“.

„Mnogo puta pričao sam na tu temu… Rezultatima, naravno, nisam zadovoljan, igrom i ponašanjem igrača jesam. Mogli smo više… Objektivno, utakmicu u Makedoniji nismo smeli da izgubimo, ali i u duelu protiv četvrte selekcije sa svetske rang-liste, u Zagrebu, nismo bili inferiorni. Nije se toliko primetila razlika na terenu. Konačno, ostajem pri stavu da ovi igrači imaju kvalitet i potencijal. Ostaje i moj stav da nam treba što više utakmica da bi momci stekli samopouzdanje. Mislim da je to pravi put i dok budem selektor ići ćemo tim putem be odstupanja od zacrtanih principa“ zaključio je Mihajlović.

Meč protiv Belgije koji reprezentacija Srbije igra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo na programu je 7. juna u Briselu sa početkom u 20:45 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter