0
Košarka

Košarkašice završile prvi deo priprema

Objavljeno: 23.05.13 u 12:57

marina-maljkovic

Najbolje košarkašice Srbije završile su u Kranjskoj Gori veoma važnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo u Francuskoj (15. – 30. jun). Izabranice selektorke Marine Maljković imale su u Sloveniji izvanredne uslove za rad, a odigrale su i tri kontrolne utakmice. Savladana je selekcija Belgije (85:74), dok je sa reprezentacijom Slovačke ostvaren polovičan uspeh (68:74, 83:65).

Selektor Marina Maljković veoma je zadovoljna pripremama u Kranjskoj Gori.

„U razgovoru sa kolegama, selektorima Slovačke i Belgije, složili smo se da Kranjska Gora pruža odlične uslove za pripreme sportista. Zato dugujemo veliku zahvalnost Košarkaškom savezu Srbije, što nam je u vreme teške finansijske krize u evropskoj košarci, omogućio da obavimo pripreme u vrhunskim uslovima. Pripreme u Sloveniji protekle su u najboljem redu i što je najvažnije bez ozbiljnijih povreda.“

Marina Maljković osvrnula se i na tri kontrolne utakmice koje je naša reprezentacija odigrala na pripremama u Kranjskoj Gori:

„Poslednja utakmica na pripremama je možda pravi primer puta kojim treba da idemo. Iako je selekcija Slovačke učesnik Evropskog prvenstva, izuzetno čvrst i agresivan rival koji dugo igra zajedno, ušli smo u utakmicu prilično ljuti zbog poraza od šest razlike u prvom odmeravanju snaga. Ne treba ljutnja da nam bude motiv, već svaki meč moramo da igramo najbolje što možemo od prvog do poslednjeg minuta. Belgija neće učestvovati na Eurobasketu, ali je reč o veoma solidnom timu koga smo takođe uspeli da pobedimo.“

Reprezentacija Srbije nastavlja sa pripremama u Beogradu, a nove provere imaće u kontrolnim utakmicama protiv selekcije Švedske (25. i 26. maj) i učešća na “Trofeju Beograda” (31. maj – 2. jun).

„Moramo da nastavimo sa radom punom parom u još jačem ritmu. Nije ostalo još dosta vremena do početka Evropskog prvenstva“ – podseća Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter