0
Domaći fudbal

Đuričić: Voleo bih da igram za Zvezdu

Objavljeno: 23.05.13 u 13:15

andjelko-djuricic

Jedan od najkvalitetnijih srpskih golmana i učesnik Svetskog prvenstva u Južnoj Africi Anđelko Đuričić vraća se u formu nastupima za Borac. Sa Čačanima je početkom godine potpisao šestomesečni ugovor, a pre toga je branio mrežu Donjeg Srema. Nedavno je imao izuzetan niz pošto na pet od šest utakmica nije primio gol.

„Došao sam u ambicioznu sredinu, u ekipu koja raste iz nedelje u nedelju. Nažalost, ove sezone po svojoj prilici nećemo u Superligu, ali ako ovako nastavimo naredne, siguran sam da bismo mogli da se kvalifikujemo bez problema. Lepo mi je u Čačku“ – rekao je Đuričić.

Iskusni čuvar mreže je u svojoj bogatoj karijeri branio za portugalsku Leiriju i to baš u vreme kada ga je tadašnji selektor Srbije Radomir Antić pozvao u nacionalni tim za SP u Južnoj Africi. Umesto da boravak na svetskoj fudbalskoj smotri iskoristi da mu podigne cenu, uprava Leirije gledala je kako da Đuričića po povratku u tim gurne u drugi plan i od tada on strpljivo trenira, nastupa za srpske klubove i čeka nove šanse.

„U Leiriji mi je bilo lepo i uspeo sam da skrenem pažnju drugih portugalskih klubova na sebe pre Mondijala 2010. Međutim, po povratku u Portugal, novi trener me je posle jednog meča poslao na klupu iz reči da sam previše umoran od Južne Afrike i da mi treba odmor. Naravno, to nije bio ključni razlog mog preseljenja na klupu već činjenica da sam bio najplaćeniji igrač u klubu. Umesto da su pokušali da zarade na meni, oni su se opredelili da raskidom saradnje uštede novac. Tako sam se vratio u srpski fudbal“ –  dodao je Đuričić.

Nekadašnji golman Hajduka iz Kule istakao je da mu je bila velika čast i obaveza što je uz golmane Vladimira Stojkovića i Bojana Isailovića pozvan u reprezentaciju i što se našao na Mondijalu.

„Mnogo veći igrači od mene nisu uspeli da osete draž igranja na Mondijalu, a ja ću imati o čemu da pričam svojim najbližima i posle 10, 20 godina. San mi je bio da zaigram na Svetskom prvenstvu i on se ispunio. Nismo zabeležili dobar rezultat iako smo imali jako dobar sastav, jednostavno nije bilo sreće. Boravak u reprezentaciji pamtiću i po sjajnoj saradnji sa Radomirom Antićem koji je na prvom mestu veliki čovek, gospodin, a onda vrhunski stručnjak“ – rekao je Đuričić.

Golman Borca otkrio je i da je pre odlaska u Leiriju postojao kontakt sa Crvenom zvezdom.

„Mogao sam da pređem u Zvezdu ali su se tome isprečili finansijski problemi u kojima je taj klub tada bio. Nismo se dogovorili, ali ja u životu uvek kažem ‘nikad ne reci nikad’. Sve je moguće. Naravno da bih voleo da igram za Zvezdu“ – zaključio je Đuričić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter