0
Ostali sportovi

Dečija atletika stigla je u Opštinu Zemun i Surčin

Objavljeno: 23.05.13 u 15:44

decija-atletika-surcin

Prošle godine je počelo potpisivanje ugovora za Dečiju atletiku, i do sada je ugovor potpisan sa 14 gradova, a danas 23.maja i sa Opštinom Zemun i Surčin. Pored MOS-a i ASS-a projekat Kids athletics podržale su i lokalne samouprave odvajanjem novčanih sredstava u iznosu od 100 000rsd. Ovaj projekat pod vlasništvom je Međunarodne svetske federacije, koja je i pokrovitelj samog događaja.

Dana 23.maja 2013 godine je na Zemunskom stadionu održana  konferencija za štampu povodom potpisavanja ugovora za projekat Dečija atletika između Atletskog savez Srbije, opštine Zemun i Atletskog kluba “Mladost”. Domaćin potpisivanja ugovora bio je predsednik Opštine Zemun, Branislav Prostran, i predsednik AK “Mladost” , Miroslav Novaković, a gost je bio državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta, Predrag Peruničić.

„Čast i zadovoljstvo nam je što i opština Zemun ima priliku da potpiše jedan ovako sjajan ugovor. Projekat Dečija atletika je zaista brilijantna ideja, i nadam se da ćemo uspeti u našoj nameri da sklonimo decu sa ulica i naučimo ih da se bave sportom, i zdravom načinu života. Zahvalio bi se Atletskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na doniranoj opremi, koja će pomoći našoj deci u procesu treniranja“ –  rekao je predsednik Opštine, Branislav Prostran.

Predrag Peruničić, državni sekretar za sport,  rekao je kako je ovo sjajan projekat, koji Ministarstvo omladine i sporta podržava. Cilj ovog projekta je da privuče što više dece da se bave sportom, i nadamo se da ćemo u tome i uspeti.

Generalni sekretar ASS-a, Slobodan Branković, rekao je:

„Zahvalio bi se lokalnim samoupravama na doniranom novcu, Ministarstvu omladine i sporta, kao i Opštini Zemun što brinu o razvoju atletskog sporta. Projekat Dečija atletika je zaista jedan od naših najboljih projekata, i nadam se da potpisivanje ugovora nikad neće prestati. Atletika je kraljica sportova, a ovaj projekat azbuka atletike.“

Danas je potpisan ugovor i sa Opštinom Surčin. Domaćin je bila gradonačelnica Opštine, Vesna Šalović i predsednik Atletskog kluba Surčin, Dragan Bogdanović. Potpisivanju ugovora prisustvovali su direktori Osnovnih škola sa opštine Surčin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter