0
Evropske lige

Vilotić: Zaslužili smo trofej

Objavljeno: 21.05.13 u 10:34

vilota

Junak Grashopera je Milan Vilotić. ‘Skakavci’ su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali Bazel u finalu Kupa Švajcarske, a srpski fudbaler je bio strelac u odlučujućeg pogotka.

Vilotić je tako i direktno doneo prvi trofej ekipi iz Ciriha posle celih deset godina. Poslednji trofej za Grashoper bila je titula prvaka Švajcarske 2003, dok su na novi trijumf u Kupu čekali celih 19 godina – od 1994. godine.

Srpski fudbaler je bio vrlo uzbuđen posle velikog uspeha i bio je zadovoljan svojom igrom, iako se plašio da je svoju ekipu možda mogao da košta trofeja.

-Uh, jedna baš lepa pobeda za nas! Bazel je, do sada, bio jedini tim koji nismo pobedili u ovoj sezoni i naravno veliki favorit pred ovaj meč. Uspeli smo vrlo pametnom igrom da budemo opasniji i stvorili smo dosta šansi. Ja sam imao tri odlične prilike da dam gol i golman je u dva navrata odlično zaustavio moje više nego dobre šanse. Mogao sam na kraju da budem tragičar da smo izgubili, ali eto, preuzeo sam odgovornost da šutiram u poslednjoj odlučujućoj seriji i doneo trofej Grashoperu – rekao je Vilotić, koji je proglašen za najboljeg igrača finala.

Ipak, sreća i staloženost bili su na strani Vilotića i Grashopera.

-Na kraju su odlučivali penali. A tu sam bio baš miran, uspeo sam da dam taj odlučujući gol. Posle svega i cele sezone, zaslužili smo da uzmemo Kup. I sada ćemo da pokušamo da se dokopamo titule – zaključio je Vilotić.

Što se tiče prvenstva Švajcarske, do kraja je ostalo još tri kola. Bazel vodi sa 66 osvojenih bodova, u odnosu na 60 koliko ima Grashoper. Možda i odlučujući meč igra se već 26. maja, kada će Grashoper dočekati upravo Bazel. U slučaju pobede Vilotićeve ekipe, situacija u šampionskoj trci bi ostala otvorena do samog kraja. Grashoper u pretposlednjem kolu gostuje Sent Galenu, dok u poslednjem dočekuje Lozanu. Bazel će u pretposlednjem kolu biti gost Jang Bojsima, dok u finalnoj utakmici ugostiti Sent Galen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter