0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Prvenstvo je regularno

Objavljeno: 21.05.13 u 09:47
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Izgleda da stvarno u sprskom fudbalu ima nekog napretka, a da to nije onaj kruševački. Šalu na stranu, nekada je predsednik Fudbalskog saveza Srbije gospodin Tomislav Karadžić za domaći šampionat govorio da ja manje ili više regularan, zapravo najčešće je iz godine u godinu govorio kako je „ovo prvenstvo regularnije od prethodnog“.

Da zanemarimo činjencu, ako je to uopšte moguće, da ne postoji ni teorija da nešto bude manje ili više regularno, jer ili je regularno ili je neregularno, i da se vratimo na Karadžića, odnosno „veliki napredak“ u srpskom prvenstvu.

Predsednik Saveza je ovog puta svečano saopštio da nam je prvensto regularno. Ne manje ne više, ne regularnije, nego regularno!

„Šampionat Srbije je regularan. U celoj Evropi je isto kad dođu poslednja dva kola. Savez ne može da utiče na neke stvari. Klubovi koji su odavno rešili pitanje opstanka ili plasmana u Evropu, sa mnogo manje takmičarskog žara i motiva ulaze u mečeve i to je sasvim logično.“

Eto sa regularnijeg na regularno. Ali pošto je za Kradažića večiti derbo odigran u sjajnom ambijentu, ko zna šta ustvari on podrazumeva kada kaže „regularno“.

Inače Karadžić nije odbio mogućnost da ove godine Partizanu uruči peha namenjen šampionu države, ali nije ni potvrdio da će to učini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter