0
Evropske lige

Vilotić kao Pančev

Objavljeno: 20.05.13 u 19:44

vilotic

Srpski internacionalac Milan Vilotić junak je utakmice između Grashopera i Bazela pošto je u finalu kupa posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, i zahvaljujući njegovom poslednjem pogotku u seriji tim iz Ciriha osvojio trofej. U regularnom toku i posle dva produžetka bilo je 1:1.

U fantastičnom ambijentu i pred više od 30.000 gledalaca na stadionu „Švajcarska“ u Bernu, Grashoper je imao veliku priliku da se dokopa prve titule u sezoni, pošto u prvenstvu vodi veliku borbu sa rivalom iz finala za trofej.

Prvo poluvreme proteklo je u dosta dugom ispitivanju snaga, a Bazel je imao bolje šanse. Odbranom Grashopera komandovao je sjajno Vilotić zatvorivši sve prilaze golu Romana Birkija.

Drugo poluvreme otvoreno je boljom igrom igrače ekipe iz Ciriha, ali je Bazel bio taj koji je u 71. minutu preko Markusa Štajnhofera došao do prednosti. Bazel se nije dugo radovao, jer je Grashoper u 76. golom Hajrovića stigao do izjednačenja.

Ušlo se u produžetke u kojima pobednik nije odlučen pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Vilotić je hrabro preuzeo odgovornost da u finalnoj seriji proba da matira Somera u čemu je i uspeo.

U prvenstvu Bazel tri kola pre kraja ima šest bodova prednosti u odnosu na Grashoper, a upravo ova dva kluba 26. maja u Cirihu igraju meč koji bi mogao da unese još veću neizvesnost u borbi za titulu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter