0
Intervju

Strahinja Rašović za HotSport: U ekipi svi dišemo kao jedan

Objavljeno: 20.05.13 u 09:00

strahinja rasovic

Posle dvadeset godina vaterpolisti Crvene zvezde su ponovo postali državni prvaci, a nekoliko dana pre toga su osvojili i Kup Srbije. To je zaista ogroman uspeh ako se uzme u obzir kroz kakve je sve probleme u proteklom periodu klub prolazio. Ono što posebno raduje sve ljude kojima su crveno-bele boje u srcu je to što vaterpolisti ovog kluba mogu da osvoje i treći trofej ove sezone, jer igraju polufinale Lige šampiona 31.maja protiv španske Barselonete. Jedan od najmlađih vaterpolista Zvezde je Strahinja  Rašović, koji je za HotSport pričao o aktuelnim događajima.

„Svi smo presrećni jer smo od početka sezone vredno radili i sve misli usmerili ka osvajanju trofeja. Prošli smo kroz dosta loših trenutaka jer nismo znali da li će ekipa ostati na okupu, ali smo pošteno radili svoj posao. Velika je stvar što smo igrali u spektakularnom finalu pred našim navijačima, u atmosferi kakva nije zapamćena. Nije mogao da postoji lepši ambijent od punog Tašmajdana za proslavu titule. Ova osvojena titula svima puno znači, naročito nama mlađima će značiti u daljoj karijeri. Nije mala stvar postati državni prvak u najjačoj sezoni u istoriji vaterpola u Srbiji. Tokom cele sezone ekipa je imala dušu što nas je i održalo. Bilo je sjajno druženje nas mlađih sa starijima i obrnuto. Želim da čestitam ekipi Radničkog na svemu što su uradili ove sezone. Svi oni koji su bili uz nas ove sezone i pružali nam  podršku zaslužuju našu zahvalnost.“

Kako su se odrazili na ekipu veliki finansijski problemi koji su zadesili klub?

„Posle osvajanja Kupa i velikog slavlja desio se nemili događaj kada nismo znali da li ćemo opstati. Mi mlađi smo imali tu sreću da igramo sa najvećim vaterpolo asovima i sa njima smo razgovarali o toj teškoj situaciji. Upravo su nam ti stariji igrači pokazali da nije sve u novcu i da treba da budemo profesionalci i da nastavimo da se takmičimo.“

Uskoro vas očekuje i utamica polufinala Lige šampiona protiv Barselonete, kakva su tvoja očekivanja pred ovaj meč?

„Dobar deo ekipe će po prvi put igrati u fajnal-foru Lige šampiona što je  svakako odlično iskustvo za mlade igrače. Potrudićemo se da pred što većem broju naših navijača dođemo do finala. Trijumf u prvenstvu nas je samo još dodatno motivisao za borbu u ovom evropskom takmičenju“, zaključio je Rašović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter