0
Evropske lige

Venger ponosan, Nevil očekuje sjajan Arsenal

Objavljeno: 19.05.13 u 22:03

Arsene-Wenger1

Arsenal je svoj ovogodišnji nastup u Premijer ligi završio na četvrtom mestu i sledeće godine tobdžije će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Arsen Venger menadžer tima sa Emirejtsa prezadovoljan je zbog postignutog rezultata i ponosan na svoje igrače.

„Oni su posebni, rekao sam to mnogo puta ali oni to iznova dokazuju, u poslednja dva meseca su bili izuzetno dobri. Pokazali su karakter i stav, osvojili smo 73 boda, prošle sezone smo imali tri manje. Radio sam sa mnogo grupa ljudi u različitim sferama interesovanja u životu, ali ova je jedna od najboljih“, rekao je Venger posle meča Arsenala i Njukasla koji su tobdžije dobile sa 1:0.

Venger se osvrnuo na planove za sledeću sezonu kada je igrački kadar u pitanju.

„Hoćemo da napravimo i izmene u sastavu, ali moramo da sačuvamo timski duh koji posedujemo. Ali, ne sme se zaboraviti, postoje mnogi klubovi koji imaju mnogo novca i možda nema dovoljno talenata da se svi bogati timovi adekvatno pojačaju“, zakljućio je Venger.

Interesantnu analizu Arsenala dao je i bivši igrač Mančester Junajteda Geri Nevil koji sada radi kao stručni konsultat. Nevil smatra da je Venger u prethodnih deceniju napravio neverovatan posao u Arsenalu.

„Imajte u vidu da su oni potrošili sve ukupno 9 miliona funti u prethodnih deset godina i zadržali nivo i kvalitet ekipe. Imajte u vidu da su izgradili novi stadion i gotovo do kraja isplatili dugove koje imaju. Pogledajte Lids i druge ekipe šta im se dogodilo. Ako zadrže ovaj nivo i krenu napred biće to možda i najbolji menadžerski posao u istoriji fubbala. Mislim da Venger zna koji je trenutak i da će Arsenal krenuti napred“ rekao je između ostalog Nevil.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter