0
Evropske lige

Lane opet slavi titulu, Zulte nije uspeo

Objavljeno: 19.05.13 u 16:31

milan-jovanovic-matias-suarez

Završen je šampionat Belgije, a Anderleht je uspeo da odbrani šampionsku titulu, pošto je u direktnom okršaju sa Zulte Varegemom odigrao 1:1 i zadržao prvo mesto. Anderleht je imao dva boda prednosti pre poslednjeg kola i dovoljan mu je bio remi, a Zulte je znao da mora da slavi u sred BRisela. I nisu bili daleko od istorisjkog uspeha pošto su poveli golom Nasensa u 56. minutu, ali je radost kratko trajala jer je Lukas Bilja izjednačio samo tri minuta kasnije i ispostavilo se postavio konačan rezultat. Zulte je u poslednjih deset minuta imao i igrača više jer je isključen Kujate, ali ni to im nije pomoglo da dođu do pobede. Ovo je 32. titula u klupskoj istoriji za Anderleht.

Ali Zulte će u svakom slučaju u kvalifikacije za Ligu šampiona, Klub Briž i Standard su na pozicijama 3 i 4 i idu u Ligu Evrope, a videli smo mnoštvo preokreta na preostala dva meča. Briž je golom Bake savladao Genk, a Standard je u trileru sa 4:3 trijumfovao protiv Lokerena koji je imao 3:1 pola sata pre kraja, ali je meč preokrenuo sa dva gola Miši Batšuai. Genk kao osvajač Kupa ide u Ligu Evrope, pa ne čudi što se nisu nervirali zbog poraza od Klub Briža.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter