in ,

Kokeza: „Ružiću, vi ste sramota srpskog fudbala i Srbije“

slavisa-kokeza

Derbi je završen, Partizan je praktično osvojio titulu, ali način na koji je sve to proslavio BRanko Ružić, potpredsednik crno-belih zapao je za oko ljudima iz Crvene zvezde, a Slaviša Kokeza je poslao otvoreno pismo koje vam prenosimo:

Bio sam potpuno šokiran vašom drskošću, političkom i ljudskom bezobzirnošću koju ste iskazali nesporedno pred večiti derbi. Vi ste, gospodine Ružiću, sramota i srpskog fudbala i Srbije. Vaše provokacije verbalne, kao i najprimitivnije gestikulacije posle postignutog gola jasno su pokazale vaše pravo lice, koje više ni pred kim ne možete da sakrijete lažnom mirnoćom i izmišljanjem pritisaka koji su se tobože vodili protiv vađeg kluba. Danima ste gospodine Ružiću baš vi vršili pritisak u javnosti, lagali i obmanjivali Srbiju govoreći kako neko iz Zvezde hoće na nepošten način da dođe do titule. Sad vas pitam, gospodine Ružiću, zašto se niste izvinili posle derbija onima koje ste tako sočno i strasno danima klevetali već ste nastavili price o tobožnjim zaverama, pripremajući se, valjda, za pljačku i u sledećoj sezoni.

Pitam vas, je li to Vučić namestio Mažića da nam preseca kontre, je li vas ili Đurića Vučić zvao da preti, je li vam kupovao igrače ili šta to već? Napali ste Vučića zato što biste vi na njegovom mesto to radili. Napali ste jedinog poštenog čoveka u srpskoj politici zato što znate koliko ste vi i ovi iz vašeg okruženja loši, napali ste ga, jer vam smeta što je drugačiji. Što narodu niste rekli da uz Partizan stoje i premijer i predsednik, predsednik Skupštine, svi potpredsednici sem jednog, minister finansija, direktor RTS, bivši predsednik i svi mogući i nemogući, a krivicu za vaš eventualni neuspeh ste svaljivali na jednog čoveka, koji nije čak ni clan naše Uprave, ali koji je kriv zato što je pošten i zato što je iskreni navijač Zvezde. Ne smem ni da zamislim kako bi se Vučić proveo da je Zvezda kojim slučajem pobedila.

Pretite podnošenjem ostavki u partiji i u Partizanu, aludirajući na moguće nameštanje utakmice. Nikad aniste ni pomisili da podnesete ostavku, jer biste je, valjda, podneli zbog Galenike ili Dunava, ali vam to nije palo na pamet. Sad tražim od vas samo malo izvinjenje svim Zvezdinim navijačima, fudbalskom klubu Crvena zvezda, svima koje ste uvredili pričama o nameštaljkama, samo zato što ste, polazeći od sebe, misleći da smo mi isti kao vi. E, nismo Ružiću. Možda će Zvezda i sledeće godine ostati bez titule, ali utakmice nećemo nameštati. Možda ćete hteti i da ukinete Zvezdu, ne bih se iznenadio i da u tome uspete, ali nam vi I takvi kao vi nikada nećete ukaljati obraz.

Na kraju, stidite se se zbog svoju neuljudnih pokreta na kraju utakmice, pogledajte po svetu kako se gospoda ponaša i naučite se nečemu, ako ničemu drugom, to je poštovanje prema svom protivniku i prema građanima Srbije.“

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Leonardov savet Karlu: „Ne idi u Real“

Tvente preokretom do finala