0
HotBlog

Kec, bez prava na popravni

Objavljeno: 19.05.13 u 20:22

tole

Ko se seća školskih dana ili ih u ovom trenutku proživljava zna vrlo dobro šta znači „kec, promašena tema“. Ali za one koji eventualno to ne znaju, to je ocena za Tomslava Karadžića predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Ali nije on tu ocenu zaslužio na osnovu svog rada u Savezu, jer to je možda „jaka dvojka“, već čistog keca i to bez prava na popravni Tole zaslužuje zbog svoje izjave nakon večitog derbija.

Naime, Tole je izrekao sledeće: Ambijent odličan, sve je bilo sjajno.

Šta je to bilo sjajno gospodine Karadžiću?

Bakljade na početku drugog poluvremena zbog kojih je na kratko prekinuta utakmica? Tuče navijača na stadionu i oko njega? Ulazak na stadion metodom preskakanja ograde, dok uzgred policija bledo posmatra dešavanja?

Da li su to pokazatelji sjajnog ambijenta gospodine Karadžiću?

U civilizovanom svetu gde je fudbal na toliko višem nivou koji može da se meri i svetlosnim godinama, gore navedene stvari se ne TOLErišu, a ne TOLErišu se ni takve izjave čelnih ljudi u fudbalu. Drugim rečima otkaz, tačnije ostavka bi bila „pod obavezno“ u bilo kojoj od razvijenih fudbalskih zemalja. To bi bila kazna ili moralni čin funkcionera u civilizaciji.

Dakle zaključak je sasvim jasan. Sve dok na čelu Saveza sedi čovek kome su bakljade, tuče i ostali „navijački“ marifetluci pokazatelj „odličnog ambijenta“ stvari se na našim stadionima neće promeniti.

Ali što bi rekao moj kolega Mrgud, dajte narodu Hleba i igara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter