0
Ostali sportovi

Brejk Red Vingsa u Čikagu

Objavljeno: 19.05.13 u 11:11

169003266_slide

Detroit Red Vingsi odigrali su udoličan meč u Junajted centru, savladali Čikago Blekhokse sa 4:1 i izjendačili rezultat u polufinalnoj seriji zapadne konferencije na 1-1.

Najzalužniji za brejk Detorita bio je kapiten Henrik Zeteberk koji je dva puta namestio gol svojim saigračima. Takođe je i odbrana Red Vingsa odradila veliki posao jer su Blekhoksima dozvolili samo 20 šuteva na utakmici.

Domaći su poveli u prvoj trećini golom Patrika Kejna i to je praktično bilo sve od Hoksa na ovom meču. Bruner i Smit svojim golovima u drugom periodu nagovestili su brejk Red Vingsa, a pobedu su potvrdili Franzen i Filpula u poslednjoj trečini.



U drugom polufinalu na Zapadu San Hoze Šarksi su u trećoj utakmici pobedeli u produžetku Los Anđeles Kingse sa 2:1 i smanjili prednost aktuelnih šampiona u seriji na 2-1.

Prosto bi bilo neverovatno da su Šarksi izgubili ovu utakmicu imajući u vidu da su čak 40 puta šutirali ka golu Džonatana Kvika. Golma Kingsa skinuo je praktično sve što je mogao, a to što odbrana nije funkcionisala već je neka druga priča.

Mešutim i pored loše igre u odbrani Kingsi su mogli da stignu do pobede i to je ono što treba da raduje navijače ovog kluba, ipak u ovoj seriji treba očekivati izbuđenja do samog kraja.

Jedina dva gola u regularnom delu utakmice viđena su u prvoj trećini. Bojl je doneo prednost Šarksima na samom početku utakmice, da bi u 11. minutu istog perioda Tofoli izjednačio.

Pobedu Šarksima u 2. minutu produžetka doneo je Logan Kotur.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter