0
Košarka

Srbi odveli Levski u finale plej-ofa

Objavljeno: 18.05.13 u 19:32

 pantic

Košarkaši Levskog plasirali su se u finale plej-ofa prvenstva Bugarske nakon što su u petoj utakmici polufinala savladali ekipu Balkana sa 80-76 (23-15, 25-12, 9-29, 23-20).

Najzapaženije partije imala su trojica srpskih igrača, Mladen Pantić, Nemanja Protić i Marko Marinović. Marinović je bio najefikasniji sa 25 poena, Protić je zabeležio 14, a Pantić 12 poena uz šest skokova. Najbolji u poraženoj ekipi bili su Boško Jovović sa 15, Vladimir Panić sa 14 i Uroš Petrović sa 13 poena.

Levski je u prvom poluvremenu dominirao, pa su na pauzu otišli sa, činilo se, nedostižnih 21 poen razlike. Ipak, usledio je neshvatljiv pad u igri ekipe iz Sofije, pa su u poslednjih deset minuta igre ušli samo sa poenom prednosti.

Balkan je konačno uspeo da povede sredinom poslednje četvrtine i ta prednost je čak u jednom trenutku iznosila i sedam poena razlike.  U tom momentu probudili su se srpski košarkaši, prvo je Marinović pogodio za dva poena, da bi zatim Protić pogodio trojku.  Pri rezultatu 73-73, 1:17 pre kraja, Marinović je ukrao loptu i asistirao Protiću za vraćanje vođstva.  U penal završnici, Protić je pogodio dva slobodna bacanja 15 sekundi pre kraja čime je postavio konačni rezultat.

 

Za titulu prvaka Bugarske, Levski će se boriti protiv pobednika majstorice između Lukoil Akademika i Rilskog Sportista.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter