0
Domaći fudbal

„Večiti“ protiv govora mržnje na internetu

Objavljeno: 17.05.13 u 16:59

internet

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde će pre početka 144. večitog derbija nositi majice sa natpisom „ne govoru mržnje na internetu”. Fudbaleri će tako pružiti podršku aktivnostima Nacionalnog komiteta za sprovođenje kampanje protiv govora mržnje na internetu i poslati jasnu poruku da mržnji i nasilju nije mesto ni u virtuelnom, ni u realnom svetu, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

„U 21. veku mržnja na internetu je koren mržnje, diskriminacije i nasilja u realnom životu i problem svih naroda Evrope. Iz tog razloga Savet Evrope definisao je kampanju protiv mržnje u svim oblicima kao prioritet za naredni period i pozvao države članice da je sprovode na nacionalnom nivou“ – navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva omladine i sporta proglasila 2013. godinu godinom tolerancije i fer-pleja u sportu sa željom da sportisti promovišu i prenose te poruke ali i pomognu u sprečavanju nasilja na sportskim terenima.

„Najsnažniju poruku navijačima, ali i omladini širom Srbije, mogu poslati upravo sportisti, a ne treneri, uprave klubova ili menadžeri. Širenje govora mržnje mora se sprečiti. Jedan od najboljih načina da se to učini je edukacija najmlađih i njihovih roditelja, kao i jaka kampanja na nacionalnom nivou.

Fudbaleri će na predstojećem derbiju iskoristiti svoj uticaj na javnost i poslati poruku da se umesto jezika mržnje govori jezikom prijateljstva i tolerancije“ – dodaje se u saopštenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter