0
Ostali sportovi

Šampioni zasadili sadnice jasena

Objavljeno: 17.05.13 u 11:56

milica mandic

Sadnice jasena u čast uspeha srpskih sportista Milice Mandić, Asmira Kolašinca, Ivane Maksimović i Andrije Zlatića zasađene su danas u Parku šampiona Zavoda za sport Srbije na Košutnjaku.

„Čestitam svim sportistima na uspesima i želim im što bolje zdravlje, a rezultati će sami doći. Nastavljamo tradiciju pošumljavanja parka šampiona stablima koji će da budu trajan trag u našim životima“ – rekao je Jasminko Pozderac, direktor Zavoda, a prenosi Tanjug.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić pozdravila je ovu akciju kao lepu ideju i nastavak tradicije koja će ubuduće podsećati na uspehe srpskih sportista.

„Ove sadnice podsećaće na veliki rezultate. Kao što drvo, koje je simbol zdravlja, oplemenjuje prostor, tako i sporet oplemenjuje ljude“ – rekla je Marićeva dodavši da je ova ideja potvrda da se veliki rezultati nikada neće zaboraviti.

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić ocenila je da je ovaj događaja pokazao kako se ceni rad i trud sportista.

„Ovo je potvrda da naš rad i trud neće biti zaboravljeni“ – rekla je Mandićeva.

Evropski šampion u dvorani u bacanju kugle Asmir Kolašinac kazao je da je ovo poseban trenutak u njegovom životu jer stablo jasena simbolizuje večno trajanje u sportu.

„Ovo je prvi put da sam nešto zasadio u životu, počastvovan sam što sam to uradio ovde. Nadam se da ću ostaviti još veći trag u srpskom sportu i da će ovo drvo izrasti veliko kao ja“ – našalio se Kolašinac.

Selektor reprezentacije Srbije u streljaštvu Goran Maksimović, koji je zasadio jasen umesto svoje ćerke Ivane i Andrije Zlatića, poručio je da će ovaj gest biti još veći podsticaj sportistima da nastave da postižu vrhunske rezultate.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter