0
Tenis

Jelena propustila dve meč lopte pa izgubila

Objavljeno: 17.05.13 u 16:49

jankovic-rim

U više nego čudnom meču Jelena Janković je poražena od  Rumunke Simone Halep sa 2:1, po setovima 4:6, 6:0, 7:5, posle dva sata i 34 minuta igre, posle čega će kvalifikantkinja imati priliku da se bori za finale turnira u Rimu pošto će u polufinalu igrati sa Amerikankom Serenom Vilijams.

Prvi set je pripao Jankovićevoj pošto je napravila jedan brejk više od svoje rivalke, koja je do četvrtfinala došla čak iz kvalifikacija i kada se činilo da će položiti oružje Rumunka nas je potpuno iznenadila.

Halepova je osvojila drugi set bez izgubljenog gema čemu je svoj veliki doprinos dala i Jankovićeva koja je bila neprepoznatljiva, pa je pobednika meča ipak morao da odluči treći set.

Polako je umor sustizao Rumunku, ali je i Srpkinja ponovo zaigrala onako kako ume pa je nakon tri uvodna gema izgledalo da Jankovićeva brzo privesti meč kraju pošto je uz dva brejka povela sa 3:0. Međutim, umesto da dokrajči protivnicu Jelena je dozvolila Halepovoj da uzvrati istom merom i da vrlo brzo izjednači na 3:3. Usledila su još tri brejka, na sreću naše igračice ona je napravila dva čime je došla u priliku da servira za pobedu, a tu šansu je ipak propustila iako je imala dve meč lopte.

Nakon serije od čak pet vezanih brejkova prva je svoj servis gem osvojila Rumunka koja je povela sa 6:5 prebacivši tako pritisak na Jelenu. Do dve meč lopte tada je došla Halepova i za razliku od Jelene svoju priliku nije propustila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter