0
Evrokupovi

Čelsi ima recept za evropske titule

Objavljeno: 17.05.13 u 12:58

celsi-liga-evrope

Jedna stvar koja je mnogima možda promakla je da je Čelsi do svog durgog trofeja u trećem finalu evropskih takmičenja u poslednjih nekoliko godina ponovo došao sa trenerom koji je ekipu preuzeo tokom sezone odnosno nije u potpunosti selektirao tim.

Naime, Rafa Benitez je tokom sezone na klupi „plavaca“ odmenio Roberta di Matea, koji je opet s druge strane prošle godine odmenio Andrea Viljaša Boaša i sa klubom došao do trofeja u Ligi šampiona. Malo je nedostajalo da sličan uspeh ostvari i Avram Grant koji je 2007. godine zamenio Žozea Murinja, ali je njega u finalu Lige šampiona zaustavio Aleks Ferguson odnosno Mančester Junajted.

U svakom slučaju izgleda da je Čelsi pronašao pravi recept za osvajanje evropskih trofeja, a to je da tokom sezone daju otkaz treneru koji je započeo takmičarsku godinu, ali u tom slučaju neće moći da računa na domaća priznanja pošto ni u jednoj od tri navedene sezone „plavci“ nisu uspeli da osvoje Premijer ligu ili neki od kupova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter