0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Zvezda dovela Radnički u nezgodnu situaciju

Objavljeno: 15.05.13 u 20:17
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda Telekom je pregrmela teško gostovanje u Kragujevcu pošto je savladala Radnički sa 66:72 (18:14, 15:22, 16:23, 17:13) i zadržala priključak za vodećim Partizanom i Mega Vizurom. Izabranici Miroslava Nikolića se sada nalaze u veoma teškoj poziciji pošto je plasman na plej of pod znakom pitanja, a samim tim i nastup u Jadranskoj ligi naredne sezone.

Početak meča pripao je Crvenoj zvezdi koja je bila nešto bolja i stekla malu prednost na kraju prve četvrtine. Start drugog perioda pripao je domaćim košarkašima koji su preko Ćapina i Vajta poveli, ali Beograđani koševima Katića i Nelsona dolaze do izjednačenja, a potom Rakočević donosi novo vođstvo gostima. Radnički koristi loš šut Zvezdinih košarkaša sa linije slobodnih bacanja da ponovo preuzme vođstvo, ali u poslednjem minutu Nelson sa šest poena donosi Zvezdi plus 3 na poluvremenu.

Izabranici Dejana Radonjića su u nastavku susreta uspeli da zadrže stečenu prednost. Veoma raspoloženi Nelson je pred kraj trećeg perioda trojkom doneo Zvezdi prvo dvocifreno vođstvo. Beogradski crveno-beli su zatajili na početku poslednje četvrtine jer više od pet minuta nisu uspeli da pogode koš Radničkog. Međutim, ni Kragujevčani nisu bili precizni, pa je Zvezda uspela da zadrži vođstvo. Domaći su uspeli u poslednjem minutu, zahvaljujući greškama Zvezdinih košarkaša, da priđu na minus od dva poena, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Crvenu zvezdu je predvodio odlični Demarkus Nelson koji je postigao 20 poena, Raško Katić je ubacio 16, a Igor Rakočević 12 poena. Najzapaženiji u Radničkom bio je Uroš Nikolić sa 17 poena, dok je Aleksandar Ćapin dodao 13 poena.

U drugom meču 11. kola ASL Mega Vizura je na svom parketu deklasirala Metalac Koteks sa 90:68 (22:24, 28:7, 22:18, 18:19).

Metalac je vodio posle prvih deset minuta, ali je onda usledio neverovatan pad u igri koji su domaći košarkaši iskoristili na najbolji mogući način i stekli veoma ubedljivu prednost. Rutinskom igrom Mega je privela meč kraju i zasluženo slavila.

Najkorisniji igrač lige Bobi Marjanović je bio najbolji na ovom meču pošto je zabeležio dabl dabl učinak sa 26 poena i 18 skokova. Novica Veličković je postigao 20 poena, dok je u Metalcu najzapaženiji bio Bojan Bakić sa 24 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter