0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Spajić: Protiv Partizana deveta pobeda u nizu

Objavljeno: 15.05.13 u 14:22
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Da utakmice dva najveća rivala rađaju junake, uverio se mladi defanzivac Crvene zvezde, Uroš Spajić. U prethodnom 143. derbiju pored pobede i tri boda, crveno-beli dobili su i mladog defanzivca. U tek drugoj utakmici na kojoj je nastupio kao starter mladi reprezentativac Srbije, igrao je kao da iza sebe ima 20 godina karijere, a ne tek toliko godina. Zato, sa pravom navijači crveno-belih očekuju od Uroša da dobru partiju ponovi i u subotu u 144. derbiju.

„Svaki derbi sa sobom nosi nešto novo, rađa nove junake i tragičare. Trudimo se da u najvažniju utakmicu u sezoni uđemo 100% psihički i fizički spremni, i da ne dozvolimo pad koncentracije ni u jednom trenutku meča. Svesni smo šta nam donosi pobeda u narednom susretu i jedva čekamo subotu“ – rekao je Spajić.

Tokom skoro sedam decenija duge istorije okršaja crveno i crno-belih stvoreno je nepisano pravilo po kome pobednika odlučuju detalji i želja, a ne kvalitet tima i stanje na tabeli.

„Našu prednost vidimo u motivu i samopouzdanju koje smo stekli serijom od osam pobeda. Verujem da se tu nećemo zaustaviti već da ćemo ostvariti i deveti trijumf u nizu koji bi nam omogućio da izbijemo na prvo mesto na tabeli dva kola pre kraja.“

Sve taktike, zamisli trenera i dogovori pre utakmice dobijaju drugu dimenziju kada meč počne.

„Derbi je specifičan, i jedan dobar potez može da reši pobednika. Zbog toga je fudbal zanimljiv i najpopularniji sport na svetu. I mi i oni ćemo biti maksimalno motivisani, neće biti lako, ali nadam se kao i svi moji saigrači pobedi“ – zaključio je Uroš Spajić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter